This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vége a vízágyuzásnak, itt a tömegoszlató kézigránát

Illustration for article titled Vége a vízágyuzásnak, itt a tömegoszlató kézigránát

Most menjen tüntetni, aki még vízágyura szeretne oszolni, mert könnyen lehet, hogy pár éven belül teljesen átveszi az uralmat az új tömegoszlató kézigránát, amit az ukránok fejlesztettek ki.

Advertisement

"Tömegeket ártalmatlanná tenni képes kézigránátot dobott piacra a kelet-ukrajnai Valar Tudományos-Termelési Vállalat" - vette át a szon.hu az eredetileg az ukraineindustrial.infón megjelent hírt, és nem is tudom, hogy a mondatban a piacra dobás vagy a cég neve tetszik-e jobban.

A fegyverbe egy 3 méteres kevlárzsinór van belegyömöszölve 36 gumirepesszel. Amikor eldobják, becsapódik és felrobban, akkor a környéket beteríti gumidarabokkal, amelyek állítólag nem okoznak halálos sérüléseket, "ám kiválóan alkalmasak a nagyobb tömegben előforduló célszemélyek ártalmatlanítására".

Advertisement

10-15 méteres hatókörzet nekem kicsit olyan, mintha ezentúl nem csak azonosító nélküli, hanem tökéletesen zárt sisakban lövölözhetnének gumilövedékeket a rendvédelmisek teljesen össze-vissza.

Remek tömegoszlató módszer lesz, bár ha elterjed, elmaradnak majd azok vidám pancsolós flashmobok, amikor például tüntető tűzoltók vízágyuztak vissza, vagy amikor skandináv halászokat próbáltak vízzel oszlatni, de azok csak röhögtek, mert egy közepesen kemény munkanapjuk durvább ennél.

Advertisement

Akinek saját rendőrsége vagy oszlatni való tömege van, most akár meg is rendelheti a gyártótól.

Share This Story

Get our newsletter