Illustration for article titled Vega lett a pekingi Meki, mert romlott volt a Husi-hús

Különös menü fogadta ma a McDonald’s ételeire vágyó pekingieket és sanghajiakat: a Shanghai Husi hússzállító romlotthús-botránya miatt csak sült krumpli és üdítő kapható.

Advertisement

A húsok szavatosságát átcímkézve romlott húst árusító sanghaji cég anyavállalata, az amerikai OSI Group visszavonta a Shanghai Husi összes termékét. A cég egyébként Kína egyik legnagyobb hússzállítója, a McDonald’s mellett egy csomó más gyorsétteremlánc is tőlük vásárolt.

Advertisement

Hongkongban már pénteken bevonták a menüről a húsételeket, vasárnap Peking, Sanghaj, és négy másik nagyváros éttermei követték a példát. Ezzel párhuzamosan a japán McDonald’s minden kínai hús importját leállította, és Thaiföldre csoportosította át a bizniszt.

Advertisement

A balhé nem a legjobb pillanatban érte a kínai McDonald’st. Bár a KFC mögött még második a kínai piacon, rohamosan jön fel mögötte a tajvani Dico’s rántottcsirkés lánc, ami most hirtelen jó helyzetbe került azzal, hogy riválisa csak kólát és sült krumplit árul a legnagyobb és leggazdagabb kínai városokban.

Forrás: Reuters, Quartz

Share This Story

Get our newsletter