Afrikai hőség árasztotta el Lengyelországot is, szerencse, hogy nem vagyok ott! Viszont így ki lehet bírni, figyeljétek ezt az élénk tekintetet! Mindez annak köszönhető, hogy szereztem egy tasakkal a vízművek és a polgári védelem ivóvizéből, amely tizennégy napig is eltartható.

Hűtött körülmények között.

MTI:

Az elmúlt napok kánikulája után a nyár legforróbb hétvégéjét jelzik előre a meteorológusok Lengyelországban, országszerte 30, helyenként 37 Celsius-fok fölé emelkedik majd a hőmérséklet, a hagyományos nyári czestochowai zarándoklatok résztvevőit tűzoltóautók és mentők kísérik.

A legtöbb vajdaságban harmadfokú hőségriasztást rendeltek el. A lengyel államvasutak (PKP) kilátásba helyezte, hogy amennyiben a sínek 55 foknál forróbbra hevülnek, lassítani fogják a vonatok sebességét.

A nyári hónapokban szeszélyes időjárású tengermelléken a nyaralók számára kedvező, 30 fok körüli hőmérsékletet mérnek, a hétvégén azonban viharok is várhatók.

Több városban, köztük Varsóban is párakapukat létesítettek. A tömegtájékoztatási eszközök megfelelő folyadékfogyasztásra figyelmeztetik a lakosságot, valamint arra is, hogy az emberek lehetőleg árnyékban vagy zárt helyiségekben tartózkodjanak.

Advertisement

Nagyon remélem, hogy előbb-utóbb a nagypofájú moszkvaiak sem fogják megúszni!

Share This Story

Get our newsletter