Meg az M1–M7 be- és kivezető szakasza, úgyhogy aki az agglomerációban él és bejár, esetleg a budaörsi bevásárlóközpontokban szeret soppingolni, szívhatja a fogát rendesen. Kell a pénz.

Mármint a költségvetésnek, úgy 40 milliárd. A Népszabadság azt írja, mindenféle járműre érvényesek az új szabályok – hiába hittem először azt, hogy ez csak a teherautókra vonatkozhat. Hát nemcsak. Az M0-s nem teljes egészében matricásodik, csak a Szentendrei út és az M3-as, illetve a 4-es főút és az M5-ös közötti szakasza lesz fizetős.

Ez mondjuk számomra két dolgot jelent. Az egyik, hogy a Kabára – a szüleimhez – vezető nem fizetős útvonalak közül egy kiesik: az M0-son keresztül mentem a 4-esig, aztán tovább Monoron és a többin keresztül. Ezt nem szerettem nagyon, annyira nem kár érte, ha már 4-es, akkor jobb az M5-ösön lemenni Dabasig, és ott átcsapni Albertirsáig. Fizetősen, persze. A másik miatt bosszúsabb vagyok: nem tudok majd a Megyeri hídon át menni innen a Rómairól a káposztásmegyerei jégcsarnokba, ha meccs van ott. Szerencse, hogy mostanában nem nagyon van. És az is szerencse, hogy fóti Cora már nincs, amíg volt, szerettem ott vásárolni.

Mindazonáltal biztos vagyok benne, hogy jó sokan lesznek – vannak –, akik nemcsak elvi, hanem privát okokból is kénytelenek nálam sokkal dühösebben reagálni a hír hallatán.

Sok lacafacázás nincs: a módosítások január 1-jével életbe is lépnek.