​Várhegyi az Origo mellett a Fidesz-frakciónak is dolgozik

A kormánypárt milliókat fizet a Pesti Srácok című fideszes szivárogtatóújságot készítő, volt Magyar Hírlap-os Huth Gergelynek, illetve az Orbánt bulvárhőssé alakító Kaminski Fanny cégének is.

Most tették ki a parlament weboldalára a friss nyilvános szerződéseket, innen derül ki, hogy az év végig 4,4 milliót fizetnek annak a Prestige Media Kft.-nek, amelyik Várhegyi Attila egykori fideszes pártigazgató, a nagyon kevés jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt magyar politikai nagykutyák egyikének vállakozása. Várhegyi 2002-ben kapott egy év felfüggesztettet folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A Prestige az Origónak adott tanácsokat, azt pontosan nem tudni, mennyiben köszönhető ezeknek Sáling főszerkresztő kirúgása és a lap szerkesztőségének összeomlása.

Advertisement

4,2 millió forintot kap a Kaminski-Buranits Kft., Kaminsky Fanny, az egykori Habony Árpádné cége, 3,8 milliót a Gerilla Press, ami Huth vállalkozása, háttéranyagok, elemző írások készítéséért.

(via Átlátszó)

Share This Story

Get our newsletter