Az iskolarendőr az egész iskola előtt bilincselte meg a tatabányai apát egy verbális összetűzés után, aki a gyerekével együtt zokogott. Bevitték, az eljárás ellen panaszt tett, majd csütörtök délután egyszer csak visszavonta a panaszt és elnézést kért.

A maga módján végül is eredményes volt az iskolába igyekvő szülőt megalázó és megfélemlítő iskolarendőr, hiszen a férfi a végén még bocsánatot is kért.

Advertisement

Az, hogy mi történt csütörtökön reggel nyolc előtt, az a kemma.hu-nak, illetve a 444-nek nyilatkozó szemtanúk egybehangzó elbeszéléséből elég jól kirajzolódik.

Advertisement

A reggeli iskolai tumultusban a másodikos fiát iskolába vivő férfi nem talált normális parkolóhelyet, ezért egy táblával is tiltott helyen próbált volna leparkolni. Ekkor lépett közbe a rendőr, amit a fickó rossz néven vett, és beszólt neki. Azt, hogy mit, egyik szemtanú sem részletezte, de két dologban mindkettő egybevágóan nyilatkozott: a sofőr nem állt ellen, nem volt agresszív - az egyik szemtanú szerint a papírjait is átadta - de "keresetlen szavakat használt". Illetve egy harmadik elem is megegyezett a történetekben: az eseményeket végig figyelő többi szülőt felháborította a rendőr aránytalan erőszakossága.

Az iskolarendőr reakciója ugyanis az volt, hogy megbilincselte, az autójához vonszolta, és odaszorította a férfit, majd erősítésül kihívott négy rendőrkocsit, amik úgy elállták az utat, hogy hatalmas dugó alakult ki.

Advertisement

A bevitt apa először panaszt emelt az eljárás ellen, de mint a rendőrség friss közleményéből ez kiderül, késő délután ezt visszavonta.

Úgy tudjuk, az apuka pár órával később visszament az oktatási intézménybe és a pedagógusoktól elnézést kért a reggel történtekért. Meglátogatta a gyermekét is. A 8 éves, második osztályos kisfiú délutánra már megnyugodott.

Advertisement

Ezt már a kemma.hu írta.

A tatabányai polgárok jogos elvárása, hogy a rendőrség minden esetben a körülményekhez igazodva, a szabálysértések és bűncselekmények súlyával arányos intézkedést tegyen. Különös figyelmet fordítva a példamutató magatartásra a gyermekek jelenlétében

Advertisement

Ezt pedig a polgármester a közleményében, aki megkérte a helyi rendőrséget, vizsgálják ki az esetet.

Share This Story

Get our newsletter