Vannak jó szocialisták is: Szili Katalin a Miniszterelnökségen dolgozik

Illustration for article titled Vannak jó szocialisták is: Szili Katalin a Miniszterelnökségen dolgozik

Méghozzá Semjén Zsolt felkérésére, és a nemzetpolitikai államtitkárságon foglalkozik most autonómiakoncepciók kidolgozásával.

Advertisement

Mindezt Havasi Bertalan mondta el az MTI-nek, miután az Országgyűlés plenáris ülésén a szocialista Kiss László megemlítette: arról hallani, hogy Szili Katalint a határon túli autonómiatörekvések támogatásával kapcsolatos feladat ellátásával bízzák meg.

Semjén Zsolt arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek, ezért az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek "testre szabott" koncepciót készíteni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség.

Advertisement

Havasi Bertalan külön emlékeztetett rá, hogy Szili hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor miniszterelnöksége idején Gyurcsány Ferenc ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését, arra meg a 444 emlékeztet, hogy a politikus tavaly Szegeden a fideszes polgármesterjelölt, Kothencz János kampányában is részt vett.

A kép a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén készült március 5-én.

Fotó: Soós Lajos/MTI

Share This Story

Get our newsletter