Méghozzá Semjén Zsolt felkérésére, és a nemzetpolitikai államtitkárságon foglalkozik most autonómiakoncepciók kidolgozásával.

Mindezt Havasi Bertalan mondta el az MTI-nek, miut√°n az Orsz√°ggyŇĪl√©s plen√°ris √ľl√©s√©n a szocialista Kiss L√°szl√≥ megeml√≠tette: arr√≥l hallani, hogy Szili Katalint a hat√°ron t√ļli auton√≥miat√∂rekv√©sek t√°mogat√°s√°val kapcsolatos feladat ell√°t√°s√°val b√≠zz√°k meg.

Semj√©n Zsolt arra k√©rte fel Szili Katalint, hogy az auton√≥miakoncepci√≥k kidolgoz√°s√°ban seg√≠tsen a k√ľlhoni nemzetr√©szeknek, ez√©rt az Orsz√°ggyŇĪl√©s egykori szocialista eln√∂ke a K√°rp√°t-medence magyar lakta vid√©keit j√°rja, √©s seg√≠t az adott k√∂z√∂ss√©geknek "testre szabott" koncepci√≥t k√©sz√≠teni, hiszen a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ter√ľleteken m√°s-m√°s √∂nrendelkez√©si form√°kra van sz√ľks√©g.

Havasi Bertalan k√ľl√∂n eml√©keztetett r√°, hogy Szili h√≠vta √©letre a K√°rp√°t-medencei Magyar K√©pviselŇĎk F√≥rum√°t, amikor minisztereln√∂ks√©ge idej√©n Gyurcs√°ny Ferenc ellehetetlen√≠tette a Magyar √Ālland√≥ √Črtekezlet mŇĪk√∂d√©s√©t, arra meg a 444 eml√©keztet, hogy a politikus tavaly Szegeden a fideszes polg√°rmesterjel√∂lt, Kothencz J√°nos kamp√°ny√°ban is r√©szt vett.

A k√©p a Nemzeti Fenntarthat√≥ FejlŇĎd√©si Tan√°cs √ľl√©s√©n k√©sz√ľlt m√°rcius 5-√©n.

Fotó: Soós Lajos/MTI