Illustration for article titled ​Van itt biológus? Aliennyálkát ásott ki a földből a kutyám

Segítséget kérek a természettudós származású olvasóktól. Füles kutya a darázsfészek kiásása közben sosem látott anyagra bukkant a kertben.

Advertisement

Különös jelenség okát szeretném kideríteni.

Füles, a szálkás szőrű törpetacskó, hivatalosan kotorékeb, tegnap tényleg kotorni kezdett a kertben, a földidarazsak elhagyott fészkénél. Meghökkentően nagy vermet ásott. Amikor kimászott, észrevettük, hogy valami nyálka tapadt a fejére a föld alatt. Átlátszó volt, csillogó és rettentően ragadós, mintha mondjuk jó sok csiganyálka lenne. Vagy mintha ráturháztak volna a kutyára egy nagyot, de nem undorító csomós zöldet, hanem szép homogén átlátszót. Svájci turha!

Advertisement

Én igazából arra gondoltam, hogy meztelencsigák költöztek be az elhagyatott járatba. Csakhogy azóta sem jött le Füles fejéről. Pedig Imola próbálta lemosni, előbb sima vízzel, aztán szappannal, kefével, de az istennek nem jött le, olyan a kutya most, mintha be lenne zselézve egy foltban.

Advertisement

Szóval azt szeretném kideríteni, milyen állat vagy növény lehet, ami ilyen hihetelenül ragadós, szinte letörölhetetlen anyagot választ ki magából. Nem tudom, hogy a megfejtésben segít-e, de Rogán Antal légvonalban 250-300 méterre lakik tőlem.

Share This Story

Get our newsletter