Illustration for article titled Van, hogy a jobb csapat nyer, és olyan is, hogy a magyar a jobb csapat

Hát ez is megvan, egy egészen elképesztően nagy lövéssel Európa-bajnoki selejtezőt nyert a magyar futballválogatott, és most már egymás után negyedszer nem kaptunk gólt.

Advertisement

Sok tanulsággal így hirtelen nem terhelnék senkit, maradjunk annyiban, valamit tényleg nagyon tud ez a Dárdai Pál. Nemcsak kitalálni, hanem megvalósítani is. Azt mondta, nyerni megyünk Helsinkibe, és egyrészt valóban nyertünk is, de hogy még szebb legyen, másrészt szinte végig domináltunk, sokkal több helyzetünk volt, sokkal többet lőttünk, az ellenfélnek tíz perce volt összesen – a második félidő közepén –, amikor valamennyire fölénk bírt kerekedni, akkor védett egy nagyot Király. Ezzel együtt egy darabig úgy tűnt, hiába a mienk a jobb csapat, nem bírjuk bepréselni azt a roppant szükséges gólt, viszont eljött a meccs utolsó tíz perce, és akkor a balos Stieber akkorát lőtt a bal felsőbe jobbal, hogy csak úgy füstölt.

Advertisement

1-0 ide. Pont úgy, mint itthon, meg mint a Feröer-szigeteken. Ebben most rengeteg munka és erő volt, mentális meg mindenféle, külön érdekes, hogy magyar futballcsapatról ilyet kell írni.

Mióta Dárdai a kapitány, azóta 1-1 Romániában, 1-0 Feröer, 1-0 Finnország és 0-0 a görögök ellen, aztán most ez.

Advertisement

Lehet számolgatni, várni a következő sorsdöntő meccseket. Magyarország harmadik a csoportban, a finneket leszakítottuk, szeptemberben négy napon belül játszunk az egyformán előttünk álló Romániával itthon, Észak-Írországgal idegenben. Szokás szerint hatalmas várakozások lesznek, nem csoda, hat ponttal gyakorlatilag kijutnánk az Eb-re.

Advertisement

Az van, hogy ilyenkor mi soha nem szoktunk hat pontot szerezni. Csakhogy olyan meccseket sem szoktunk játszani, mint ez az öt volt Dárdai színre lépése óta. Hogy a Hertha-trénerrel csináljuk-e végig majd az őszt még nem tudni, hamarosan kiderül.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Share This Story

Get our newsletter