Mindig is v√°gyakozva nyomtad az orrod a n√©met teszk√≥ √ľvegablak√°ra, de soha nem mert√©l bel√©pni a rakt√°r√°ruh√°z hangulat√ļ szent√©lybe? Ne f√©lj! Gyere, fogom a kezed √©s v√©gigvezetlek rajta, s k√∂zben elmes√©lem az √©lettapasztalataimat.

Kev√©s dolgot ut√°lok jobban ann√°l, mint amikor √∂sszekeverik a gazdags√°got az ig√©nyess√©ggel. Az egyik ilyen, amikor a szeg√©nys√©get keverik √∂ssze az ig√©nytelens√©ggel. Az ember nem az√©rt kezd diszkont√°ruh√°zba j√°rni, mert s√∂t√©tben bujk√°l√≥ gasztro-ellenforradalm√°r, aki terrort√°mad√°st tervez a minŇĎs√©gi konyha ellen. Hanem mert nincs p√©nze m√°sra.

√ćgy volt ez velem is, mikor felfedeztem a n√©met minŇĎs√©g szent liget√©t. Ma m√°r tudom, hogy vannak term√©kek, amelyek sim√°n v√°llalhat√≥k b√°rmilyen anyagi k√∂r√ľlm√©nyek k√∂zt is, m√≠g m√°sokat akkor se venn√©k meg, ha a templom egere Andy Vajna lenne hozz√°m k√©pest, akinek Edwin Marton cincog a f√ľl√©be.

Na akkor l√°ssuk!

TOP 5, AMIT SZERETEK

5. Chilis bab

Advertisement

Olyan ez mint a j√°rmŇĪveken tuj√°z√°s, ami valakinek mer√©sz kaland, az m√°soknak √©letforma. √Črz√©kletes le√≠r√°st adott Laci a Metro hasonl√≥ term√©k√©rŇĎl, nos alighanem ez is ilyen lehet, hiszen az √°ra is √©pp ennyi. Vessetek meg √©rte, szeretem. Nem tudok jobb otthon gyorsan √∂sszerittyenthetŇĎ egyt√°l√©telt 300 alatt.

Advertisement


4. Thai-jellegŇĪ √©telek

Advertisement

Eln√©z√©st a borzalmas sz√≥v√≠cc√©rt, de ez a kifejez√©s √≠rja le legjobban, azokat a Sv√°jcban k√©sz√ľlt t√°vol-keleti √©teleket, amelyeket a n√©metek √°rulnak Magyarorsz√°gon. Viszont pr√≠m√°n illenek a Lidl egyt√°l√©tel-k√≠n√°lat√°ba. Ez itt a k√©pen egy 400 forintos tavaszi tekercs, de van t√©szta, meg konzervleves is.


3. Gy√ľm√∂lcs√∂s m√ľzli

Advertisement

T√©nyleg rengeteg gy√ľm√∂lcs van benne! √Čs nem pr√≥b√°lj√°k meg√ļszni szimpl√°n mazsolat√ļlteng√©ssel, hanem d√ļs√≠tja egy csom√≥ aszalt, meg kand√≠rozott cucc is. M√°s k√©rd√©s, hogy a m√ľzliket kicsit fenntart√°ssal kezelem a Lidlben, de errŇĎl majd k√©sŇĎbb.


2. Amerikai s√ľti

A cookie-juk a gyerekeim nagy kedvencei, pedig ŇĎk gyanakodva fogadnak mindent, ami a LidlbŇĎl sz√°rmazik. Ezzel azonban b√°rmikor le tudom venni ŇĎket a l√°bukr√≥l.

Advertisement


1. P√©ks√ľtem√©nyek

Advertisement

Ez az a term√©kcsoport, amelynek rajong√≥i vannak! √ögy √©rtem, vannak emberek, akik csak ezek√©rt mennek be a Lidlbe. Olykor √©n is sorba √°llok a h√©tv√©gi bev√°s√°rl√≥kkal, egy sz√°l ciabatt√°val vagy √≥ri√°skiflivel. Ez ut√≥bbi az egyik kedvencem. Azt hiszem b√°rmelyik budapesti hipermarketet verik ezen a fronton, √©s nem csak √°r-√©rt√©k ar√°nyban, hanem abszol√ļt minŇĎs√©gben is.


TOP 5, AMIT SOHA T√ĖBBET NEM VESZEK

5. Ketreces toj√°s

Persze nem az van r√°√≠rva, hanem valami, ami megk√ľl√∂nb√∂zteti a m√©lyalmost√≥l. Az ut√≥bbi ugyanis teljesen rendben van, de ebbŇĎl mŇĪv√©szet √ļgy megfŇĎzni egyet is, hogy √∂ssze ne t√∂rj√∂n a v√©kony h√©ja.

Advertisement


4. Puioka - pulyka-felsŇĎcombok darabolva

Advertisement

Tudom, tudom, ilyet az ember nemhogy a Lidlben, de sehol nem vesz. Ne vegyetek ti se! Az elvileg konyhak√©sz √°rut otthon megtiszt√≠tottam, majd a megs√ľt√©s ut√°n tov√°bb kellett trancs√≠rozni, hogy valami √©lvezhetŇĎ r√©szt nyerjek ki belŇĎle, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ mad√°rcs√∂vek n√©lk√ľl.


3. Bluedino somogyi trappista sajt

Advertisement

A hazai trappista sajtok eg√©szen sz√©les sk√°l√°n √°llnak t√°vol a t√∂k√©letestŇĎl, de n√°lam ez olyan, mint Lord Kelvinnek az abszol√ļt nulla fok. Egyszerre r√©mes √°llag√ļ, iszony√ļan s√≥s √©s m√©g csak arra sem tudok gondolni k√∂zben, hogy ez valamilyen m√°s sajt, mert ilyen sajt nincs.


2. "Molyos m√ľzli"

Advertisement

B√°r a gy√ľm√∂lcs√∂st kedvelem, az alap, √°tl√°tsz√≥ celof√°nos term√©kkel nagyon megsz√≠vtam. Olyannyira, hogy ma is iszom a lev√©t. EbbŇĎl ugyanis egy molyhadsereg t√°madt a konyh√°mban. De olyan durv√°n, hogy ha egyiptomi f√°ra√≥ lenn√©k, egybŇĎl M√≥zesre gyanakodn√©k. Mire r√°j√∂ttem, honnan ker√ľltek elŇĎ, m√°r √ļjabb b√°zist tal√°ltak maguknak b√°r a legut√≥bbi f√©szk√ľk (egy zacsk√≥ t√∂kmag) felsz√°mol√°s ut√°n nagyon √ļgy n√©z ki, eltŇĪntek.


1. Gyufa

Ez nem kellemetlen, hanem √©letvesz√©lyes. Megvil√°gosodott elŇĎttem a ‚Äúbiztons√°gi gyufa‚ÄĚ kifejez√©s √©rtelme (b√°r erre is ez van √≠rva). K√©t pakkot vettem √©letemben. Az egyik teljesen rendben volt, de a m√°sik nagyon nem. A z√∂me vagy nem gyulladt meg, vagy azonnal elaludt (na ezek t√©nyleg biztons√°gosak voltak). JelentŇĎs r√©sz√ľk viszont kett√©t√∂rt √©s l√°ngolva elrep√ľlt, sz√°mos esetben "csak" az √©gŇĎ foszforfejet lŇĎtte ki a gy√ļjt√°si mozdulat. Egy sz√°guld√≥ l√°ngcs√≥v√°nak nagyon √∂r√ľltem volna gyerekk√©nt, de felnŇĎttk√©nt nem Egri csillagosat szerettem volna j√°tszani, hanem meggy√ļjtani mondjuk egy gyerty√°t a vacsor√°hoz, an√©lk√ľl, hogy l√°ngra kapjon a ter√≠tŇĎ, vagy b√°rmi a szoba tetszŇĎleges pontj√°n.

Advertisement

Nektek m√°sok a tapasztalataitok? M√°sra esk√ľszt√∂k vagy m√°st ut√°ltok? √ćrj√°tok meg!

/Nyitókép: Lidl Trolleys by RobW_ on Flickr/