:-DDDDDDDDDDDDD, de komolyan van egy ilyen falu: a Vas megyei T√∂m√∂rd. Soha az √©letemben nem l√°ttam m√©g ilyet, pedig el√©g sokat aut√≥zgattam √©s gyalogoltam Magyarorsz√°g k√ľl√∂nb√∂zŇĎ vid√©kein.

Hogy mi√©rt annyira furcsa, hogy egy falu Magyarorsz√°g jelenlegi nemzetk√∂zi st√°tus√°r√≥l eml√©kezzen meg 100 √©vvel ezelŇĎtti st√°tus√°nak elveszt√©se helyett, ahhoz el√©g √°tp√∂rgetni Mark√≥ Ferenc k√©pes gyŇĪjtem√©ny√©t a magyar vid√©ki Trianon-eml√©kmŇĪvekrŇĎl.

Posztj√°ba √ļgy tudott t√∂bb tucatnyit √∂sszev√°logatni a vid√©ket ellepŇĎ, vegyes sz√≠nvonal√ļ mŇĪkŇĎ alkot√°sokr√≥l, hogy csak minden harmincadikat vette bele. Ellenben a KŇĎszegtŇĎl 12 kilom√©terre fekvŇĎ T√∂m√∂rd fŇĎutc√°j√°n nem erre eml√©keznek a helyiek, hanem arra, hogy 2004. m√°jus 1-j√©n Magyarorsz√°g csatlakozott az Eur√≥pai Uni√≥hoz. Abban a patk√≥ alak√ļ kis t√©rben van az eml√©kmŇĪ, ami a FŇĎ utc√°r√≥l ny√≠lik:

Arr√≥l szinte minden faluban megeml√©keznek, hogy 94 √©vvel ezelŇĎtt nagyon kibasztak Magyarorsz√°ggal, de arra T√∂m√∂rd elŇĎtt m√©g nem l√°ttam p√©ld√°t, hogy valakik arra eml√©kezzenek, hogy 10 √©ve a vil√°g egyik legjobb klubj√°hoz csatlakoztunk, √©s ahol m√©g √ļgy is megtŇĪrnek minket, hogy √©vek √≥ta l√°tv√°nyosan k√©ptelenek vagyunk k√©ssel-vill√°val enni.

Advertisement

Remek hely ez a Tömörd. Ha tudsz hasonlóról, posztold!

Fotó: Dénes József/Panoramio