This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Van-e különbség a Dreher és a Túró Rudi között?

Illustration for article titled Van-e különbség a Dreher és a Túró Rudi között?

Ez hamarosan el fog dőlni. Már amennyiben komolyan beszélt a Magyar Nemzetnek adott pr-szerű interjújában Glattfelder Béla Tamás, a Dreher Sörgyárak megbízott vezérigazgatója.

Advertisement

Aki történetesen azt mondta: a kitelepült magyarokra bazírozva angliai exportot terveznek.

Unalmas és érdektelen vizet a világ egyik legszínesebb tengerébe, nevettem fel első nekifutásra, aztán azonban egy kicsit mégis elgondolkodtam. Hiszen mindenhol azt hallom és olvasom, hogy a Túró Rudi például mennyire hiányzik szegény expatoknak, pedig hát köztünk szólva az sem a világ hetedik csodája. (Na és engem is hogy felizgatott a minap az újpalotai pirog.)

Advertisement

Az meg, hogy én sem Rudit nem eszem, sem Drehert nem iszom, nem jelent semmit.

A vonatkozó idézet pontosan:

Legitim törekvés a kivitel diverzifikálása, de be kell látnunk, hogy a szállítás magas költsége miatt logisztikai csapdába futunk, ha nem kellően átgondolt a belépés egy külföldi piacra. Ma Szlovákia és Románia a legfőbb célpont, de a kitelepült nagy számú magyar lakosságra alapozva tervezzük az Angliába irányuló kivitelt is. A teljes termelési volumen 11 százalékát exportáljuk: ez 6 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest, tehát egy dinamikusan növekvő üzletágról beszélünk.

Advertisement

Elsősorban angliai olvasóinkat kérdezem tehát: innátok a Drehert nosztalgiából?

[képünkön nem magyar ipari sörök láthatók]

Share This Story

Get our newsletter