​Van-e ennél központibb fekvésű madárijesztő a világon?

Kutyasétáltatás közben találtam egy igazi, szakmájában dolgozó, ember méretű madárijesztőt. Pedig nem a prérin lakom, Megmértem, légvonalban 2,61 kilométerre esik a város közepétől. Tudsz ennél közelebbit, akár Budapesten, akár máshol?

Advertisement

A Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet kertjében, egy tudományos igényességgel kialakított ágyás mellett áll a madárijesztő. Nem a büdös francban járunk, hanem a Rogán Antal és Varga Mihály lakóparkjával szomszédos telken, a Herman Ottó és a Ruszti út sarkánál, 10 perc laza sétára a Putyin Kálmán tértől.

A kutatóintézet kívülről romantikus hely, úgy néz ki, mint egy régi egyetemi kampusz, jó nagy telken álló veretes téglaépületekkel és egész Bel-Buda legnagyobb és legélénkebb nyestpopulációjával.

A madárijesztő kékes pólót és meseillusztrációkon, illetve kárpátaljai cigányok fején látható, kucsmagombakalap alakú kalapot visel, de utóbbiakkal ellentétben nem tudtam elbeszélgetni vele az úszós paducozás trükkjeiről. Jól láthatóan az intézetben kikísérlezetett növények mintaágyását védi a madaraktól.

Advertisement

"Sose láttam madárijesztőt ilyen közel a centrumhoz" - gondoltam, aztán most le is mértem, mennyire esik közel. Abszolúte önkényesen a Parlament épületét vettem a város középpontjának, és a Google Earth-ös méresem szerint a madárijesztőm ettől 2,61 kilométerre esik.

Ezt akkor vegyétek kihívásnak!

Aki Budapesten tud ennél belvárosibb madárijesztőt, fotózza le, írjon róla pár sort és posztolja be ide vagy küldje el nekem! Vidéki és nem magyarországi települések is játszhatnak, az adott helyről először bejelentkező szabhatja meg, hogy onnantól mi számítson a település középpontjának. Minél nagyobb a város, annál pikánsabb a buli, de a világért sem akarom diszkriminálni a kistelepülésen élő madárijesztőket!

Share This Story

Get our newsletter