Kutyas√©t√°ltat√°s k√∂zben tal√°ltam egy igazi, szakm√°j√°ban dolgoz√≥, ember m√©retŇĪ mad√°rijesztŇĎt. Pedig nem a pr√©rin lakom, Megm√©rtem, l√©gvonalban 2,61 kilom√©terre esik a v√°ros k√∂zep√©tŇĎl. Tudsz enn√©l k√∂zelebbit, ak√°r Budapesten, ak√°r m√°shol?

A K√∂zponti √Člelmiszer-tudom√°nyi Kutat√≥int√©zet kertj√©ben, egy tudom√°nyos ig√©nyess√©ggel kialak√≠tott √°gy√°s mellett √°ll a mad√°rijesztŇĎ. Nem a b√ľd√∂s francban j√°runk, hanem a Rog√°n Antal √©s Varga Mih√°ly lak√≥parkj√°val szomsz√©dos telken, a Herman Ott√≥ √©s a Ruszti √ļt sark√°n√°l, 10 perc laza s√©t√°ra a Putyin K√°lm√°n t√©rtŇĎl.

A kutat√≥int√©zet k√≠v√ľlrŇĎl romantikus hely, √ļgy n√©z ki, mint egy r√©gi egyetemi kampusz, j√≥ nagy telken √°ll√≥ veretes t√©gla√©p√ľletekkel √©s eg√©sz Bel-Buda legnagyobb √©s leg√©l√©nkebb nyestpopul√°ci√≥j√°val.

Advertisement

A mad√°rijesztŇĎ k√©kes p√≥l√≥t √©s meseillusztr√°ci√≥kon, illetve k√°rp√°taljai cig√°nyok fej√©n l√°that√≥, kucsmagombakalap alak√ļ kalapot visel, de ut√≥bbiakkal ellent√©tben nem tudtam elbesz√©lgetni vele az √ļsz√≥s paducoz√°s tr√ľkkjeirŇĎl. J√≥l l√°that√≥an az int√©zetben kik√≠s√©rlezetett n√∂v√©nyek minta√°gy√°s√°t v√©di a madarakt√≥l.

"Sose l√°ttam mad√°rijesztŇĎt ilyen k√∂zel a centrumhoz" - gondoltam, azt√°n most le is m√©rtem, mennyire esik k√∂zel. Abszol√ļte √∂nk√©nyesen a Parlament √©p√ľlet√©t vettem a v√°ros k√∂z√©ppontj√°nak, √©s a Google Earth-√∂s m√©resem szerint a mad√°rijesztŇĎm ettŇĎl 2,61 kilom√©terre esik.

Ezt akkor vegyétek kihívásnak!

Aki Budapesten tud enn√©l belv√°rosibb mad√°rijesztŇĎt, fot√≥zza le, √≠rjon r√≥la p√°r sort √©s posztolja be ide vagy k√ľldje el nekem! Vid√©ki √©s nem magyarorsz√°gi telep√ľl√©sek is j√°tszhatnak, az adott helyrŇĎl elŇĎsz√∂r bejelentkezŇĎ szabhatja meg, hogy onnant√≥l mi sz√°m√≠tson a telep√ľl√©s k√∂z√©ppontj√°nak. Min√©l nagyobb a v√°ros, ann√°l pik√°nsabb a buli, de a vil√°g√©rt sem akarom diszkrimin√°lni a kistelep√ľl√©sen √©lŇĎ mad√°rijesztŇĎket!