Illustration for article titled Van a szerelemlakatnál bosszantóbb hülyeség?

Míg egy párizsi hídról 45 tonna (!) lakatot szállítanak most el, a János-hegyi Erzsébet-kilátón is szorgalmasan gyűlnek. Remélem, mindegyik pár szakított azóta!

Advertisement

A Pont des Arts volt az a híd, amelynek korlátja tavaly összeroskadt a ráaggatott egymillió szerelemlakat súlyától, a napokban pedig végre a francia hatóságok elkezdték leszerelni az összeset.

Advertisement

A szokás (amely vélhetően Firenzéből indult, de több város is magának követeli, így Pécs is) azonban hozzánk is átgyűrűzött, ma például Proli mikroblogján látható egy kép az Erzsébet-kilátóra aggatott lakatok közül párról. Akarjuk, hogy nálunk is kilátók vagy hidak kerüljenek ebbe a helyzetbe emiatt a hülyeség miatt? (Ha valaki nem tudná, a szerelemlakat lényege, hogy a szerelmespár felakasztja a szerelmüket megpecsételő lakatot valahová, a kulcsot pedig eldobják.)

A mindenáron szerelemlakatozni akarók számára szerencsére vannak már külön erre a célra létesített falak (az Erzsébet téren például, de a pécsi lakatfal sem veszélyeztet semmit), a hidakat és a kilátókat pedig hagyjuk békében, nem igaz?

Share This Story

Get our newsletter