M√≠g egy p√°rizsi h√≠dr√≥l 45 tonna (!) lakatot sz√°ll√≠tanak most el, a J√°nos-hegyi Erzs√©bet-kil√°t√≥n is szorgalmasan gyŇĪlnek. Rem√©lem, mindegyik p√°r szak√≠tott az√≥ta!

A Pont des Arts volt az a h√≠d, amelynek korl√°tja tavaly √∂sszeroskadt a r√°aggatott egymilli√≥ szerelemlakat s√ļly√°t√≥l, a napokban pedig v√©gre a francia hat√≥s√°gok elkezdt√©k leszerelni az √∂sszeset.

A szok√°s (amely v√©lhetŇĎen Firenz√©bŇĎl indult, de t√∂bb v√°ros is mag√°nak k√∂veteli, √≠gy P√©cs is) azonban hozz√°nk is √°tgyŇĪrŇĪz√∂tt, ma p√©ld√°ul Proli mikroblogj√°n l√°that√≥ egy k√©p az Erzs√©bet-kil√°t√≥ra aggatott lakatok k√∂z√ľl p√°rr√≥l. Akarjuk, hogy n√°lunk is kil√°t√≥k vagy hidak ker√ľljenek ebbe a helyzetbe emiatt a h√ľlyes√©g miatt? (Ha valaki nem tudn√°, a szerelemlakat l√©nyege, hogy a szerelmesp√°r felakasztja a szerelm√ľket megpecs√©telŇĎ lakatot valahov√°, a kulcsot pedig eldobj√°k.)

A minden√°ron szerelemlakatozni akar√≥k sz√°m√°ra szerencs√©re vannak m√°r k√ľl√∂n erre a c√©lra l√©tes√≠tett falak (az Erzs√©bet t√©ren p√©ld√°ul, de a p√©csi lakatfal sem vesz√©lyeztet semmit), a hidakat √©s a kil√°t√≥kat pedig hagyjuk b√©k√©ben, nem igaz?