Az Orbán-kormány volt informatikai államtitkára jót mulatott a pletykán, hogy ő venné meg az Újpest focicsapatát. De sejti, honnan ered az egész: pár napja többek szeme láttára ment be beszélgetni Roderick Duchetelet-hez.

Ma írtam meg, hogy a klubhoz közel álló források úgy sejtik, Vályi Nagy Vilmos, a VPOP volt országos parancsnokhelyettese, az Orbán-kormány egykori államtitkára – és a Pénzügyőr sportklub elnöke – tárgyalhat az Újpest belga tulajdonosával a csapat megvásárlásáról.

Sikerült beszélnem a hírbe hozottal, aki leszögezte, hogy anyagilag sem engedhetné meg magának, hogy futballklubot vegyen, de nem is szeretne ilyet tenni. Vályi Nagy sejti, mi táplálhatta a pletykákat. A volt államtitkár lelkes UTE-szurkoló, kint van minden meccsen, és személyesen is jóban van Duchatelet-val. A belga üzletember – Vályi Nagy elmondása szerint – az ősszel sokat gondolkodott azon, hogy mit kezdjen a klubbal, majd elutazott, így ő maga sem beszélt vele két, két és fél hónapja. Miután Duchatelet-ék az év elején visszatértek Budapestre, Vályi Nagy sms-ezett vele, majd meglátogatta az irodájában, hogy beszélgessenek. Ezt több szurkoló, játékos és klubalkalmazott is látta, talán innen jöttek a híresztelések.

Vályi Nagy István úgy tudja, Duchatelet nem akarja eladni az Újpestet, és hosszabb távon Magyarországon maradna.