Elég régen publikáltunk utoljára bármit is a Honfoglalás 2000 Egyesülettől, ideje volt változtatni ezen, annál inkább, hogy nyakunkon a húsvét. Hagyjátok abba a fasisztázást és a komcsizást, csak ennyit kér tőletek Szilvásy György, semmivel sem többet.

A civil szervezet felhívással fordul a húsvéti ünnepek alkalmából minden jó érzésű bal-, illetve jobboldali kötődésű honfitársához: legyen végre béke! Abba kell hagyni a címkézéseket, a sértegetéseket: a komcsizást, a fasisztázást, a hazaárulózást.

Ugyanakkor: el kell határolódni azoktól, akik éket akarnak verni a társadalom különböző csoportjai közé, akik megosztásunkra törekednek, hogy kiszolgáltatottak és védekezésre képtelenek legyünk korunk kihívásaival szemben.

Magyarok! Húsvét ünnepe alkalom arra, hogy elkezdődjön a párbeszéd az egymással egyet nem értő politikai és egyéb csoportok között, és valóssággá váljon a hőn áhított nemzeti megbékélés. Fogjunk össze, temessük be a magyarságot megosztó árkot, építsük együtt szép hazánkat!

A Honfoglalás 2000 Egyesület a kulturált közbeszédre és a megbékélésre szóló felhívását ismert, tekintélyes személyiségek, tudósok is támogatják, akik a közeljövőben hasonló igényekkel kívánnak a magyar társadalomhoz szólni.