Válaszd az olvasást, és megszűnik az éhezés!

A Roma Oktatási Alap tanulást hirdető programot indított roma gyerekeknek. Slam poetry-vel. Két népszerű videót már letettek az asztalra.

Advertisement

A videókat Császi Ádám rendezte, akinek az idei Viharsarok című filmje megjárta a berlini filmfesztivált, az operatőr Rév Marcell volt, aki például a Kodály Method-rövidfilmeket és Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét is fényképezte. Az odamondogatós szövegeket Horváth Kristóf színész írta és részben ő is adja elő egy rakat tehetséges tinédzserrel.

Advertisement

Itt a sorozat előző darabja:

A számokat élőben csütörtökön is bemutatták a Telepy Károly Általános Iskola egyik termében, az Origo riportere ott volt és elbeszélgetett az előadókkal és a nézőkkel is, az utóbbiak közül voltak olyanok, akiket sikerült meggyőzni a tanulásra, de voltak olyanok is, akik szerint inkább az a fontos, hogy megtanuljanak angolul és aztán külföldön próbálkozzanak. Oláh Nikolett, a REF munkatársa mondta azt a szomorú statisztikát, hogy:

Jelenleg a magyar cigányok csupán 1-2 százaléka végez a felsőoktatásban.

Mindkét videó végén ott a felhívás, hogy a REF pályázatot A tudás hatalom címmel lehet hasonló, 3 perces videókat küldeni nekik. A programot tudjátok követni a Facebookon.

Share This Story

Get our newsletter