A Roma Oktat√°si Alap tanul√°st hirdetŇĎ programot ind√≠tott roma gyerekeknek. Slam poetry-vel. K√©t n√©pszerŇĪ vide√≥t m√°r letettek az asztalra.

A vide√≥kat Cs√°szi √Ād√°m rendezte, akinek az idei Viharsarok c√≠mŇĪ filmje megj√°rta a berlini filmfesztiv√°lt, az operatŇĎr R√©v Marcell volt, aki p√©ld√°ul a Kod√°ly Method-r√∂vidfilmeket √©s Mundrucz√≥ Korn√©l Feh√©r Isten c√≠mŇĪ filmj√©t is f√©nyk√©pezte. Az odamondogat√≥s sz√∂vegeket Horv√°th Krist√≥f sz√≠n√©sz √≠rta √©s r√©szben ŇĎ is adja elŇĎ egy rakat tehets√©ges tin√©dzserrel.

Itt a sorozat elŇĎzŇĎ darabja:

A sz√°mokat √©lŇĎben cs√ľt√∂rt√∂k√∂n is bemutatt√°k a Telepy K√°roly √Āltal√°nos Iskola egyik term√©ben, az Origo riportere ott volt √©s elbesz√©lgetett az elŇĎad√≥kkal √©s a n√©zŇĎkkel is, az ut√≥bbiak k√∂z√ľl voltak olyanok, akiket siker√ľlt meggyŇĎzni a tanul√°sra, de voltak olyanok is, akik szerint ink√°bb az a fontos, hogy megtanuljanak angolul √©s azt√°n k√ľlf√∂ld√∂n pr√≥b√°lkozzanak. Ol√°h Nikolett, a REF munkat√°rsa mondta azt a szomor√ļ statisztik√°t, hogy:

Jelenleg a magyar cig√°nyok csup√°n 1-2 sz√°zal√©ka v√©gez a felsŇĎoktat√°sban.

Mindk√©t vide√≥ v√©g√©n ott a felh√≠v√°s, hogy a REF p√°ly√°zatot A tud√°s hatalom c√≠mmel lehet hasonl√≥, 3 perces vide√≥kat k√ľldeni nekik. A programot tudj√°tok k√∂vetni a Facebookon.