M√ļlt h√©ten futott j√≥kora k√∂r√∂ket a fentebbi l√©legzet√°ll√≠t√≥ vide√≥, illetve a Tumba Ping Pong n√©vre hallgat√≥ sv√©d csoport tudom√°ny√°b√≥l k√©sz√ľlt animgif:

M√©g a Huffington Post is besz√°molt r√≥luk. Nekem annyira zavarta a val√≥s√°g√©rz√©kemet a t√ļl vesz√©lyesnek tŇĪnŇĎ mutatv√°ny, hogy ma elhat√°roztam, ut√°nan√©zek, kamu-e vagy sem amit l√°tunk.

P√°r dolgot eleve tudni lehet: a cirkuszi k√©sdob√°l√≥ mutatv√°nyban t√∂bbnyire prepar√°lt k√©sekkel √©s prepar√°lt c√©lt√°bl√°val dolgoznak, a csinos asszisztensek √©lete nem szokott komoly vesz√©lyben forogni. M√°sfelŇĎl a vide√≥ban l√°that√≥ konyhak√©sek nem k√©sdob√°l√°sra vannak kital√°lva, pl√°ne nem arra, hogy pingpong√ľtŇĎvel meg√ľtve prec√≠zen c√©lba lehessen juttani azokat.

Sz√≥val, hol van a cirkuszi kutya el√°sva? Megn√©ztem a Youtube-ra felt√∂lt√∂tt vide√≥t, √©s mikor l√°ttam hogy fenn van a nagy felbont√°s√ļ, 1080p HD verzi√≥ is, let√∂lt√∂ttem azt. CSI-ba illŇĎ k√©pelemz√©si m√≥dszerekkel (GRAB FRAME! ZOOM! ENHANCE!) a k√∂vetkezŇĎkre jutottam:

Az elsŇĎ k√©s m√©g ak√°r igazi is lehet, j√≥l begyakorolva el is tudom k√©pzelni, hogy siker√ľlhet. Itt az animgif, ami nem c√°folja a produkci√≥ hiteless√©g√©t:

Advertisement

A m√°sodik k√©s egy√©rtelmŇĪen tr√ľkk, el√©g ezt a k√©pkock√°t megn√©zni, j√≥l l√°that√≥, hogy a bal k√©zben tartott √ľtŇĎ prepar√°lva van, a piros oldal√°ban m√°r ott van a k√©s (ezt eddig a pillanatig nem is l√°tjuk a vide√≥n, mivel a l√°ny h√°ttal van nek√ľnk, amikor els√©t√°l a kamer√°t√≥l):

√Čs a legvesz√©lyesebb r√©sz, a fej f√∂l√©, az anan√°szra c√©lzott k√©ssel:

Advertisement

ELŇźRE EL VAN V√ĀGVA AZ ANAN√ĀSZ!!! Egy mŇĪanyag kell√©kk√©ssel meg kellŇĎen vesz√©lytelenn√© is lehet tenni a c√©lz√≥k√≠s√©rleteket, bŇĎven el√©g, ha egyszer el tudja tal√°lni a fick√≥ az anan√°sz lev√°gott fel√©t, mint ahogy a gifen is l√°tszik, valahol a nyel√©vel.

A sz√°jba be√ľt√∂tt labda meg innen fogva bŇĎven lehet n√©mi pepecselŇĎs, vide√≥s ut√≥munka is, enn√©l nehezebbet is megoldottak m√°r sz√°m√≠t√≥g√©pes grafik√°val.

Advertisement

Tov√°bbi j√≥ vide√≥n√©z√©st mindenkinek, nem kell megk√∂sz√∂nni, √∂r√ľl√∂k hogy seg√≠thettem.