Tulajdonképpen egy gyönyörű installáció is lehetne, mely a mozgásba hozott várost szimbolizálja, ám az igazat megvallva, gőzöm sincs, mi lehet ez. Látszólag két perc alatt húzták fel, valójában hosszú hetek óta épül.

Április végén például így nézett ki:

Akkor még csak egy nagyon fura parkolónak tűnt, a megritkított Demszky-karókkal, a csíkos szalaggal és különös felfestéssel, mely úgy néz ki, mint egy ismeretlen társasjáték táblája.

Gondoltam is magamban, milyen jó, hogy a BKK így hasznosítja a holt teret a buszvégállomás közepén és bérbe adja valakinek jó pénzért. Merthogy ez a Metroperon egy vendéglátós cég, amelyik alighanem a közeli Békávézó nevű helyet üzemelteti (igen, tényleg így hívják).

Advertisement

Azután megjelent két jókora ferde fémoszlop, melyekről már sejteni lehetett, hogy a fejlesztés folytatódik, és tessék! Pár napja a nyitókép fogadott az Árkádon megcsillanó lemenő Nap fényében. Ráadásul egy aranyat érő májusi eső után értem oda, úgyhogy a víz épp patakzott le az esőgyűjtő ponyváról.

Tulajdonképpen még mindig nem értem pontosan, mi is lesz ez.

Valaki tényleg fabrikált magának egy fedett parkolóhelyet a buszpályaudvar közepén, úgy hogy a ponyva egyik végét az indulási időket mutató kijelzőhöz rögzítette? A ponyva tetején pedig a légi turistáknak és ufóknak reklámozza a közeli Békávézót?

Advertisement

A másik lehetőség, hogy ide egy fedett kiülős terasz épül, ami legalább ilyen furcsa, ha nem még furcsább. Kávézó egy buszpályaudvar közepén egy járdaszigeten? Mondjuk ez az ötlet már annyira abszurd, hogy akár tetszene is.

Kíváncsi vagyok a folytatásra