Kitettek egy csíkot, de sajnos nem a szó fideszes értelmében. Ki állhat a vs.hu mögött? Strómanszavazás!

Mindjárt indul az ex-narancsos és ex-magyarrádiós Kerényi György új hírportálja, annyira mindjárt, hogy már ki is tettek egy csíkot, benne először egy "star trek vs startup" felirattal, amit, amikor megnéztem, már 14 opitimista lájkolt. Most már a második felirat van kint, a "depi vs öngyi", de vissza is lehet lapozni az előzőhöz.

A következő hetek remek pletykakérdése lesz, hogy vajon ki lehet a lap mögött álló cseh befektető. Mert azt persze senki se hiszi el, hogy egy igazi cseh befektetőt csak úgy érdekelne az olajkitermelés profitrátájával kecsegtető magyar online tartalomipar. Tegnap találkoztam egy Ismert Fideszes Médiaszemélyiséggel, aki például biztos volt benne, hogy a cseh az igazából a Vs-projektben résztvevő Paul Ágnes pasija, Jaksity György. Aki narancsos szerző volt, amikor ott dolgozott mind Kerényi, mind a Vs.hu operatív igazgatója, Pohly Ferenc.

Amikor Nobilis Kristóf annak idején megvette az Indexet, az érkezése előtt jóval már mindenki tudta, hogy ő csak Spéder Zoltán magyar hangja. Irtó dühös voltam, amikor meghallottam a pletykát, mert az tényleg idegesítő, hogy ha kommentelőknek lenne igaza, akkor Magyarországon minden egyes ember stróman lenne. Egy milliárdos miért lenne stróman eleve? Nem is hittem el a pletykát. Igaznak is bizonyult. Ettől persze fogalmam sincs, ki finanszírozza a vs.hu-t. Az biztos, hogy Kerényi csodás újságíró, úgyhogy én baromira várom, hogy elinduljanak.

Update: A Jaksity-elméletet gyengítheti, hogy Paul Ágnestől most tudtam meg, hogy jó rég nem járnak már a legjobban író magyar exbrókerrel.

Advertisement

[Magamól nem is vettem volna észre az egészet, ha nincs Staufenberg Vanda posztja]