A Tottenham öt gólt lőtt a Chelsea-nek, és bár a meccsnek még nincs vége, az már biztos, hogy a két gólt is szerző Harry Kane személyében új sztárja van az angol focinak.

Jelenleg 5-2 az állás, és ha így marad, ez annyit jelent, a sokáig egyeduralkodónak tűnő Chelsea-t megelőzi az amúgy továbbra sem igazán meggyőző Manchester City.

Harry Kane Goal Tottenham vs Chelsea 1 - 1... by funnyno1

De akármi is lesz a vége, a mai meccs a 21 éves Harry Kane-ről szól: a Spurs saját nevelésű csatára két gólt szerzett eddig (ebből az első igazi mestermű), és kiharcolt még egy tizenegyest is. Kane-nel egyszerűen nem bírnak a Chelsea védői, ráadásul ez a mai teljesítmény sem a semmiből jött.

Harry Kane Second Goal Tottenham vs Chelsea 4... by funnyno1

A korábban többször is kölcsönbe küldött, nem mindenhol meggyőző csatár az idei szezonban előbb csak az Európa-ligában kezdte lődözni a gólokat, majd miután Pochettino is rájött, hogy a gyengécske Adebayor, Soldado kettős miatt fölösleges Kane-t a kispadon jegelni, egyszerűen nem bír leállni. Ezzel a mai kettővel együtt összesen tizenhét gólnál tart az idén (ebből hetet szerzett a Premier League-ben), és még hol a vége?

Külön szép lenne, hogy a Spurs saját nevelésű, vagy az akadémiára igazolt játékosok góljaival verné agyon az Abramovics milliárdjaiból összevásárolt Chelsea-t (a másik kettőt ugyanis Danny Rose és Andros Townsend szerezték, az utóbbi büntetőből).

Közben azóta Nacer Chadli is lőtt egyet (a gólpasszt ki nem találnátok, ki adta: Harry Kane!), és most már innét csak nem bukja el a Spurs. Lehet, hogy már január elsején lejátszották az év meccsét?

Fotó: Kirsty Wigglesworth/AP Photos