Illustration for article titled Valaki már megint akkorát hazudik! De ki?

Kaptunk egy közleményt este tíz óra körül Havasi Bertalantól, a Miniszterelnöki Hivatal sajtőfőnökétől. Egy rövid közleményt.

Ennyi az egész:

A sajtóban megjelent híresztelések kapcsán fontos leszögezni, hogy sem a Miniszterelnökség, sem Orbán Viktor miniszterelnök nem tervezett és nem is kezdeményezett a mai napra találkozót Jaroslaw Kaczynski pártelnökkel Varsóban.

Advertisement

Az előzményeket, gondolom, ismeritek. Az Index ezt írta délután:

Orbán Viktor megbocsáthatatlan hibát követett el azzal, hogy lerombolta az európai szolidaritást – ezzel indokolta a Jog és Igazságosság (PIS) szóvivője, hogy Jaroslaw Kaczynski pártelnök, Orbán Viktor egykori legnagyobb rajongója miért nem hajlandó fogadni a magyar miniszterelnököt Varsóban, noha az bejelentkezett nála.

A PIS-esek aztán egy kicsit beszóltak Angela Merkel német kancellárnak is. Ténynek tűnik, hogy a magyar miniszterelnök varsói túrája nem volt diadalmenet. (Bár a lengyel gazdasági kamarától, mint a poszt nyitó képén is megfigyelhetitek, kapott egy arany esernyőt.) De minden ilyesmit könnyű különféleképpen magyarázni. Ami viszont a bejelentkezést vagy nem kezdeményezést illeti, hát azt nehéz. Ott az egyik fél biztosan nem mond igazat.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter