Valaki igazán szervezhetne egy kiállítást a Blikk illusztrációiból

A szörnyű bűnügyi hír önmagában egy szörnyű bűnügyi hír. De ugyanez a Blikk névtelen illusztrátorának munkájával hirtelen modern művészet lesz.

Itt van például ez a történet, hogy egy 76 éves hernádszentandrási férfi piszkavassal vert agyon egy betörőt, aki késsel próbálta fenyegetni, de a bácsi sokkal keményebb volt nála. A dologból lehet, hogy nagyobb téma kerekedik, mert az új önvédelmi törvény megmentheti a férfit attól, hogy lecsukják a gyilkosságért, az Origónál például gyors reakcióval ki is ment egy cikk a jogi latolgatásokról.

Advertisement

De erről az illusztrációról nem tudom levenni a szemem:

Minden művészet döntések sorozata, itt meg tényleg azt látom, hogy döntést kellett hozni döntést hátán. Miért van flipflopban a bácsi? Miért néz ki úgy a betörő mint Sinead O'Connor? Miért dől a vér a nyakából? Honnan van a bácsi arcának a fotója és egyáltalán miért kellett konkrét fotó, amikor a betörőt csak megrajzolták? Egyáltalán mi ez a helyszín, egy képernyő a Mystből?

Ebből az egyik kérdésre tudom a választ, mert csak úgy szórakozásból rákerestem arra, hogy "angry old man". Nem fogjátok elképzelni, hogy mi az első találat!

Advertisement

Ha ez nem modern művészet, akkor nem tudom, mi az.

Share This Story