√ćgy g√∂rb√ľljek meg, ha ez nem Orb√°n vicces provok√°ci√≥ja: valaki megrendelt egy kutat√°st a Foresense-tŇĎl arr√≥l, hogy a magyarok √Ādert vagy Orb√°nt szeretn√©k-e eln√∂knek, illetve azt puhatolt√°k, hogy fogadna a publikum egy eln√∂ki rendszert.

Most robbantotta a hírt az Index a közvéleménykutatásról, amiben olyan kérdéseket tettek fel, mint

a v√°laszad√≥k el√©gedettek-e a jelenlegi k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k t√©nyked√©s√©vel, sŇĎt √Āder J√°nost, vagy esetleg Orb√°n Viktort, S√≥lyom L√°szl√≥t vagy Bajnai Gordont l√°tn√°k sz√≠vesen a poszton

Vlagyimir Putyin, Barack Obama, Angela Merkel vagy Silvio Berlusconi nev√©vel f√©mjelzett √°llamvezet√©s szimpatikusabb-e √Ėnnek?

Advertisement

√©s egyelŇĎre nem tudni, ki volt a megrendelŇĎ. A Foresense vezetŇĎje a telefonban nem c√°folta, hogy volt ilyen, azt√°n mailben azt √≠rta, hogy "Nem v√©gz√ľnk ilyen kutat√°st a Minisztereln√∂ks√©g megb√≠z√°s√°b√≥l", azt√°n a visszak√©rd√©sre, hogy m√°s megb√≠z√°s√°b√≥l kutakodnak-e, nem v√°laszol. De az Index megtal√°lt olyanokat, akiket megkeresett a Foresense.

Na, ki lehet a Titokzatos Megb√≠z√≥? Elvileg ugyan√ļgy lehet a dolog fogadtat√°s√°ra kiv√°ncsi Orb√°n, mint valaki az ellenz√©kbŇĎl, aki ilyen cseles m√≥don pr√≥b√°lja tov√°bb erŇĎs√≠teni a legend√°t, miszerint Orb√°n igazi c√©lja a k√∂zjogi rendszer √ļjabb √°talak√≠t√°sa, √©s az eln√∂ki sz√©k. De szerintem itt csakis a minisztereln√∂k √°llhat a kutat√°s m√∂g√∂tt. Csakhogy nem az√©rt, mert j√∂vŇĎre eln√∂k lenne, hanem ezzel a h√≠rrel tov√°bbra is izz√°sban tudja tartani az ellenz√©ki okoskod√≥kat. Orb√°n most megint bedobta a v√©res teh√©nd√∂g√∂t a pirany√°k k√∂z√©, akik, ahelyett, hogy m√°shov√° kapkodn√°nak, esetleg olyan helyre, ami Orb√°nnak jobban f√°jna, most tov√°bb r√°gj√°k a teh√©nh√ļst.