Így görbüljek meg, ha ez nem Orbán vicces provokációja: valaki megrendelt egy kutatást a Foresense-től arról, hogy a magyarok Ádert vagy Orbánt szeretnék-e elnöknek, illetve azt puhatolták, hogy fogadna a publikum egy elnöki rendszert.

Advertisement

Most robbantotta a hírt az Index a közvéleménykutatásról, amiben olyan kérdéseket tettek fel, mint

a válaszadók elégedettek-e a jelenlegi köztársasági elnök ténykedésével, sőt Áder Jánost, vagy esetleg Orbán Viktort, Sólyom Lászlót vagy Bajnai Gordont látnák szívesen a poszton

Vlagyimir Putyin, Barack Obama, Angela Merkel vagy Silvio Berlusconi nevével fémjelzett államvezetés szimpatikusabb-e Önnek?

Advertisement

és egyelőre nem tudni, ki volt a megrendelő. A Foresense vezetője a telefonban nem cáfolta, hogy volt ilyen, aztán mailben azt írta, hogy "Nem végzünk ilyen kutatást a Miniszterelnökség megbízásából", aztán a visszakérdésre, hogy más megbízásából kutakodnak-e, nem válaszol. De az Index megtalált olyanokat, akiket megkeresett a Foresense.

Na, ki lehet a Titokzatos Megbízó? Elvileg ugyanúgy lehet a dolog fogadtatására kiváncsi Orbán, mint valaki az ellenzékből, aki ilyen cseles módon próbálja tovább erősíteni a legendát, miszerint Orbán igazi célja a közjogi rendszer újabb átalakítása, és az elnöki szék. De szerintem itt csakis a miniszterelnök állhat a kutatás mögött. Csakhogy nem azért, mert jövőre elnök lenne, hanem ezzel a hírrel továbbra is izzásban tudja tartani az ellenzéki okoskodókat. Orbán most megint bedobta a véres tehéndögöt a piranyák közé, akik, ahelyett, hogy máshová kapkodnának, esetleg olyan helyre, ami Orbánnak jobban fájna, most tovább rágják a tehénhúst.

Share This Story

Get our newsletter