This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vajon mégis mit akar Illés "Kamikaze" Zoltán?

A volt fideszes államtitkár tegnap Kálmán Olga műsorában, majd ma a Hír24-nek adott interjúban ment neki látványosan Orbán Viktornak és kormányának.

Advertisement

Illés Zoltánnal legutóbb akkor foglalkoztunk itt, amikor előkerült a legendás, szimultán beszélős vitája Kékesi Tiborral, és meg is állapítottuk, hogy az új kormányban nem jutott neki poszt, de más friss információnk nem volt róla.

Az egykori környezetvédelmi államtitkár most januárban aztán újra aktivizálta magát, és gyors egymásutánban összecsapott Tarlós Istvánnal, illetve Bús Balázs 3. kerületi polgármesterrel is az óbudai mobilgát ügyében. Előbbi a vita során leostobázta, az utóbbi pedig lebolondozta a mobilgát-ellenes politikust, aki Kálmán Olgának elmondta, nem mert nemmel szavazni a mobilgátra.

Advertisement

Sőt, a nevezetes, Szél Bernadett elleni szexista kirohanását most azzal magyarázta, hogy "előre akart menekülni", de ezzel még mindig nem sikerült meggyőznie azokat, akik szerint korábban Illés csak azért nem volt ilyen bátor, mert féltette a pozícióját. Végül elmesélte, hogyan rúgta ki Orbán, és hogy felajánlották neki a dél-afrikai nagykövetséget, de ő ezt nem fogadta el.

Utóbbi két sztorit elmondja a mai interjúban is a Hír24-en, ahol még keményebben fogalmaz, mint tegnap a tévében. Szerinte a mostani kormány semmire sem becsüli a szakértelmet, és ugyanúgy viszonyul a környezetvédelemhez, ahogy annak idején a kommunisták.

Advertisement

"Én Orbán Viktor sok intézkedésével egyetértettem, de ami a 2014-es választások után kialakult a környezetvédelem, vízügy, természetvédelem területén, elfogadhatatlan számomra" – mondja Illés, aki élesen támadja Paks 2-t, amely szerinte a Fidesz Bős-Nagymarosa lesz.

Aztán minden korábbinál komolyabb támadást intéz párttársai ellen: "Egy párt tagjának lenni azt jelenti, hogy seggnyalónak, gerinctelennek, elvtelennek, érdekhajhásznak, pénzsíbolónak kell lenni?" De gyorsan hozzáteszi, esze ágába sincs kilépni a Fideszből, abból a pártból, ahol a különvéleményt amúgy nem nagyon szokták megtűrni, úgyhogy sok szerencsét Illés Zoltánnak.

Advertisement

Egyébként pedig sok olyat is mond, amivel akár egyet is lehetne érteni, csak valamiért folyton az jut az eszembe erről, amikor alig másfél évvel ezelőtt ugyanő volt az, aki arra figyelmeztette Szél Bernadettet, hogy a "miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára".

Share This Story

Get our newsletter