A volt fideszes √°llamtitk√°r tegnap K√°lm√°n Olga mŇĪsor√°ban, majd ma a H√≠r24-nek adott interj√ļban ment neki l√°tv√°nyosan Orb√°n Viktornak √©s korm√°ny√°nak.

Ill√©s Zolt√°nnal legut√≥bb akkor foglalkoztunk itt, amikor elŇĎker√ľlt a legend√°s, szimult√°n besz√©lŇĎs vit√°ja K√©kesi Tiborral, √©s meg is √°llap√≠tottuk, hogy az √ļj korm√°nyban nem jutott neki poszt, de m√°s friss inform√°ci√≥nk nem volt r√≥la.

Az egykori k√∂rnyezetv√©delmi √°llamtitk√°r most janu√°rban azt√°n √ļjra aktiviz√°lta mag√°t, √©s gyors egym√°sut√°nban √∂sszecsapott Tarl√≥s Istv√°nnal, illetve B√ļs Bal√°zs 3. ker√ľleti polg√°rmesterrel is az √≥budai mobilg√°t √ľgy√©ben. ElŇĎbbi a vita sor√°n leostob√°zta, az ut√≥bbi pedig lebolondozta a mobilg√°t-ellenes politikust, aki K√°lm√°n Olg√°nak elmondta, nem mert nemmel szavazni a mobilg√°tra.

SŇĎt, a nevezetes, Sz√©l Bernadett elleni szexista kirohan√°s√°t most azzal magyar√°zta, hogy "elŇĎre akart menek√ľlni", de ezzel m√©g mindig nem siker√ľlt meggyŇĎznie azokat, akik szerint kor√°bban Ill√©s csak az√©rt nem volt ilyen b√°tor, mert f√©ltette a poz√≠ci√≥j√°t. V√©g√ľl elmes√©lte, hogyan r√ļgta ki Orb√°n, √©s hogy felaj√°nlott√°k neki a d√©l-afrikai nagyk√∂vets√©get, de ŇĎ ezt nem fogadta el.

Ut√≥bbi k√©t sztorit elmondja a mai interj√ļban is a H√≠r24-en, ahol m√©g kem√©nyebben fogalmaz, mint tegnap a t√©v√©ben. Szerinte a mostani korm√°ny semmire sem becs√ľli a szak√©rtelmet, √©s ugyan√ļgy viszonyul a k√∂rnyezetv√©delemhez, ahogy annak idej√©n a kommunist√°k.

Advertisement

"√Čn Orb√°n Viktor sok int√©zked√©s√©vel egyet√©rtettem, de ami a 2014-es v√°laszt√°sok ut√°n kialakult a k√∂rnyezetv√©delem, v√≠z√ľgy, term√©szetv√©delem ter√ľlet√©n, elfogadhatatlan sz√°momra" ‚Äď mondja Ill√©s, aki √©lesen t√°madja Paks 2-t, amely szerinte a Fidesz BŇĎs-Nagymarosa lesz.

Azt√°n minden kor√°bbin√°l komolyabb t√°mad√°st int√©z p√°rtt√°rsai ellen: "Egy p√°rt tagj√°nak lenni azt jelenti, hogy seggnyal√≥nak, gerinctelennek, elvtelennek, √©rdekhajh√°sznak, p√©nzs√≠bol√≥nak kell lenni?" De gyorsan hozz√°teszi, esze √°g√°ba sincs kil√©pni a FideszbŇĎl, abb√≥l a p√°rtb√≥l, ahol a k√ľl√∂nv√©lem√©nyt am√ļgy nem nagyon szokt√°k megtŇĪrni, √ļgyhogy sok szerencs√©t Ill√©s Zolt√°nnak.

Egy√©bk√©nt pedig sok olyat is mond, amivel ak√°r egyet is lehetne √©rteni, csak valami√©rt folyton az jut az eszembe errŇĎl, amikor alig m√°sf√©l √©vvel ezelŇĎtt ugyanŇĎ volt az, aki arra figyelmeztette Sz√©l Bernadettet, hogy a "minisztereln√∂k √ļr nev√©t ne vegye a sz√°j√°ra".