Ha vannak napok az évben, amikor az embereket egyáltalán nem érdeklik hírek, nem is igazán történik semmi, pang a levegő, a víz és az internet is, és abból lesz hír, hogy a Balaton partján rohad egy nagy hal, akkor a 40 fokos júliusi hétvégék ilyenek.

Viszont azt is megfigyeltem, hogy az ellenzéki pártok sajtóosztályai soha nem pihennek, egy-két közlemény ilyenkor is becsúszik. Lássuk, mi miatt kongatják a vészharangot a tóparti döglés helyett-mellett.

PM: A Dagály fürdő utolsó napjai és a fagyilkos Fidesz

A Párbeszéd Magyarországért a Dagály Garancsi-féle felújítása miatt aggódik, holnap bezár a fürdő kedvenc családi medencéje, és nyár végén lakat kerül az évi közel félmillió látogatót fogadó, egyedülálló uszoda-, strand- és termálfürdő-komplexumra. Az önrendelkezéssel legkevésbé sem bíró fákat is féltik: több tucatnyi, akár 10-13 méteres koronájú fát vágnak ki, és több tízezer helyi lakos életét keserítik meg.

Advertisement

MSZP: Navracsics bátor kiállása az orbáni oktatáspolitikával szemben

Ujhelyi István örül, mert Navracsics Tibor kiállt a sokszínű felsőoktatási rendszer és az intézmények autonómiája mellett, ezt pedig úgy értelmezték, hogy a politikus szembement a Fidesz elveivel.

Advertisement

Jobbik: Vedd a hazait, védd a hazait!

A címről először egy jó szalámi jutott az eszembe, de kajáról most szó sincs. Kábé ezer új busz beszerzését tervezik a regionális közlekedési központok, aminek nagyon örülnek Vona Gáborék, viszont közben azt is követelik, hogy a tízmilliárdos üzlet – ellentétben az eddigiekkel – ne a külföldi szereplőket gyarapítsa.

Advertisement

MSZP: Meghívó: Dermesztő számok és dermesztő mondatok – Direkt hagy a kormány veszni egy egész generációt?

A szocialisták holnapi sajtótájékoztatója igazán csábítóan hangzik a kánikulában ezzel a fagyos tematikával, ennek ellenére esélyes, hogy kihagyom. Pedig Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja fog beszélni.

Advertisement

LMP: A Fidesz három csapása a Balaton ellen 1.

Az LMP-sek akkora csalódást okoztak Schiffer Pumped András EFOTT-os szereplésével, hogy szerintem akkor sem mennék el a sajtótájékoztatójukra – ahol fogadok most sem lesz építkezős, román diszkó – ha nem Balatonalmádiban lenne. De ott lesz, én viszont Budapesten. Pedig borzasztóan kíváncsi lennék, hogy a kormánypárt mit vétett a tó ellen. Vagy talán szó szerint kell érteni a címet, és Orbán Viktor Xerxész módjára megkorbácsoltatta magyar tengert?

Advertisement

Jobbik: A Jobbik a NAIH-hoz fordul a szurkolói kártyák adatainak botrányos kezelése miatt

Loki-drukkerek szerint a szurkolói kártya számának megadás után bármilyen kitalált PIN-kóddal be lehet lépni a rendszerbe, és aztán megnézni a tulajdonos adatait, sőt, akár jegyet is lehet így vásárolni. A Jobbik drámai hangvételű közleményben – ez az üvöltő adatvédelmi hiányosság teljesen feleslegessé teszi a névre szóló jegyértékesítést – jelenti be, hogy az adatvédelmi hatósághoz fordulnak, hogy kiderüljön, csak a debreceni drukkereket érinti-e a probléma, vagy az összes kártyatulajdonost.