A tegnap f√©lbeszakadt szerb‚Äďalb√°n meccs ut√°n letart√≥ztatt√°k, majd szabadon is engedt√©k a szerbek az alb√°n minisztereln√∂k testv√©r√©t.

Olsi Ram√°t azzal v√°dolt√°k, hogy ŇĎ ir√°ny√≠totta a dr√≥nt, amely bereptette a p√°lya f√∂l√© a Nagy-Alb√°ni√°t √°br√°zol√≥ z√°szl√≥t. A b√≠r√≥ az ezt k√∂vetŇĎ t√∂megvereked√©s miatt f√ļjta le idŇĎ elŇĎtt a meccset.

A szerb hat√≥s√°gok Olsi Ram√°t √©s h√°rom m√°sik alb√°nt is ŇĎrizetbe vettek, de nem sokkal k√©sŇĎbb elengedt√©k ŇĎket, √©s m√©g az √©jjel visszaindulhattak Tiran√°ba. Hogy fokoz√≥djon a helyzet, Olsi Rama egy√©bk√©nt amerikai √ļtlev√©llel √©rkezett Szerbi√°ba. Az alb√°n korm√°ny a t√∂rt√©ntek√©rt viszont a szerbeket tette felelŇĎss√©.

A Koszovo miatt √©vek √≥ta fesz√ľlt szerb‚Äďalb√°n viszonynak mindez nagyon nem tett j√≥t, pl√°ne, hogy a tervek szerint j√∂vŇĎ szerd√°n l√°togatna Belgr√°dba Edi Rama alb√°n minisztereln√∂k ‚Äď ez lenne 68 √©v ut√°n az elsŇĎ ilyen alkalom, √©s pont ezt az enyh√ľl√©st fenyegetik a tegnap t√∂rt√©ntek.

Egyszer, 1969-ben hasonl√≥ elŇĎzm√©nyek ut√°n kit√∂rt egy r√∂vid "futballh√°bor√ļ" Honduras √©s Salvador k√∂z√∂tt, most rem√©lhetŇĎleg nem fog, de nem csak az UEFA feje f√°jhat a tegnapiak ut√°n.

Advertisement

Fotó: Darko Vojinovic/AP Photo