Egy twitterezŇĎ szerint az √ļjonnan megv√°lasztott polg√°rmestert √©jjel bilincsbe vert√©k, de a rendŇĎrs√©g csak annyit erŇĎs√≠tett meg, hogy "helyi √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ" az illetŇĎ. A legsz√≥rakoztat√≥bb a g√°dorosi √∂nkorm√°nyzat reakci√≥ja volt.

Annyi biztos, hogy a B√©k√©s megyei G√°doros nagyk√∂zs√©g eddigi polg√°rmester√©t, Prozlik L√°szl√≥ J√°nost tizenk√©t √©v ut√°n legyŇĎzte a f√ľggetlenk√©nt indul√≥ Maronka Lajos katolikus diak√≥nus (magyarul szerpap).

Egy g√°dorosi twitterezŇĎ ma azt √≠rta: "Az √ļjonnan megv√†lasztott polg√°rmester√ľnket √©jjel bilincsben vitt√©k el a rendŇĎr√∂k gar√°zdas√°g√©rt. Hulla r√©szeg volt :D", r√°ad√°sul "fenyegette a vesztes k√©pviselŇĎ test√ľlet egyik tagj√°t, meg beakart m√°szni hozz√° :D egy√©bk√©nt egy Aty√°r√≥l besz√©l√ľnk."

Ha ez igaz, annak h√≠r√©rt√©ke van, meg is k√©rdezt√ľk a B√©k√©s megyei RendŇĎr-fŇĎkapit√°nys√°got, √©s Varg√°n√© Szombati Andrea sajt√≥referenstŇĎl a k√∂vetkezŇĎ v√°laszt kaptuk: "G√°doroson 2014. okt√≥ber 13-√°n 1 √≥ra 30 perc k√∂r√ľli idŇĎben az Orosh√°zi RendŇĎrkapit√°nys√°g k√∂rzeti megb√≠zottai egy volt helyi √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎvel szemben int√©zkedtek. A gar√°zdas√°g szab√°lys√©rt√©s miatt t√∂rt√©nt int√©zked√©s helysz√≠ni b√≠rs√°g kiszab√°s√°val z√°rult." (Maronka 2010-tŇĎl mostan√°ig √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ volt.)

Advertisement

Teh√°t val√≥ban t√∂rt√©nt valami, de nem vil√°gos, hogy val√≥ban a polg√°rmesterrŇĎl van-e sz√≥. √ögyhogy felh√≠vtam a g√°dorosi √∂nkorm√°nyzatot, ahol a nev√©t nem v√°llal√≥ f√©rfi sajnos nem tudott vagy nem akart inform√°ci√≥val szolg√°lni, de azt elmondta, hogy az √ļjs√°g√≠r√°sban el kell √©rni egy bizonyos szintet ahhoz, hogy ŇĎk foglalkozzanak egy ilyen megkeres√©ssel.

Hogy mi ez a bizonyos szint? A g√°dorosi √∂nkorm√°nyzat nem adja al√°bb a FigyelŇĎn√©l √©s a Napi Gazdas√°gn√°l, hiszen ilyen √ľgyekkel "csak tizenhat √©ves suhancok foglalkoznak".

Advertisement

Nekik pedig m√©gis honn√©t k√©ne tudniuk, mi t√∂rt√©nik a kocsm√°ban, amikor fontos √ľgyekkel kell foglalkozniuk? ‚Äď tette fel a k√∂ltŇĎi k√©rd√©st a g√°dorosi ember, √©s letette a telefont.

(Maronka Lajost egy√©bk√©nt m√©g tavasszal sz√≥laltatta meg az RTL Klub a Kiss-Rig√≥ L√°szl√≥ szeged-csan√°di megy√©s p√ľsp√∂k elleni nyomoz√°s √ľgy√©ben, miut√°n a p√ľsp√∂k embere Maronk√°t a sz√°m√≠t√≥g√©pe √°tad√°s√°ra k√©nyszer√≠tette, majd el is bocs√°tott√°k.)