This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vajon ki garázdálkodott a választások éjszakáján Gádoroson?

Illustration for article titled Vajon ki garázdálkodott a választások éjszakáján Gádoroson?

Egy twitterező szerint az újonnan megválasztott polgármestert éjjel bilincsbe verték, de a rendőrség csak annyit erősített meg, hogy "helyi önkormányzati képviselő" az illető. A legszórakoztatóbb a gádorosi önkormányzat reakciója volt.

Advertisement

Annyi biztos, hogy a Békés megyei Gádoros nagyközség eddigi polgármesterét, Prozlik László Jánost tizenkét év után legyőzte a függetlenként induló Maronka Lajos katolikus diakónus (magyarul szerpap).

Egy gádorosi twitterező ma azt írta: "Az újonnan megvàlasztott polgármesterünket éjjel bilincsben vitték el a rendőrök garázdaságért. Hulla részeg volt :D", ráadásul "fenyegette a vesztes képviselő testület egyik tagját, meg beakart mászni hozzá :D egyébként egy Atyáról beszélünk."

Advertisement

Ha ez igaz, annak hírértéke van, meg is kérdeztük a Békés megyei Rendőr-főkapitányságot, és Vargáné Szombati Andrea sajtóreferenstől a következő választ kaptuk: "Gádoroson 2014. október 13-án 1 óra 30 perc körüli időben az Orosházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai egy volt helyi önkormányzati képviselővel szemben intézkedtek. A garázdaság szabálysértés miatt történt intézkedés helyszíni bírság kiszabásával zárult." (Maronka 2010-től mostanáig önkormányzati képviselő volt.)

Tehát valóban történt valami, de nem világos, hogy valóban a polgármesterről van-e szó. Úgyhogy felhívtam a gádorosi önkormányzatot, ahol a nevét nem vállaló férfi sajnos nem tudott vagy nem akart információval szolgálni, de azt elmondta, hogy az újságírásban el kell érni egy bizonyos szintet ahhoz, hogy ők foglalkozzanak egy ilyen megkereséssel.

Advertisement

Hogy mi ez a bizonyos szint? A gádorosi önkormányzat nem adja alább a Figyelőnél és a Napi Gazdaságnál, hiszen ilyen ügyekkel "csak tizenhat éves suhancok foglalkoznak".

Nekik pedig mégis honnét kéne tudniuk, mi történik a kocsmában, amikor fontos ügyekkel kell foglalkozniuk? – tette fel a költői kérdést a gádorosi ember, és letette a telefont.

Advertisement

(Maronka Lajost egyébként még tavasszal szólaltatta meg az RTL Klub a Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök elleni nyomozás ügyében, miután a püspök embere Maronkát a számítógépe átadására kényszerítette, majd el is bocsátották.)

Share This Story

Get our newsletter