Illustration for article titled Vajon hány nem szigetes fesztivál van az ország kulturális iránytűjén?

A kérdés természetesen költői, ha tudjuk, hogy az oszlopot a Petőfi TV-teraszon avatták fel ma.

Advertisement

A terasz az Akvárium Klub előtt található, kortárs művészek (például Ef Zámbó István és Wahorn András) alkotásaival, a kulturális iránytű pedig az ország legfontosabb fesztiváljait és klubjait hivatott jelezni. A Petőfi TV majd innét is be fog jelentkezni, nemcsak az A38-ról.

A Sziget-birodalom–Köztévé–Akvárium szimbiózis szép példája a kulturális iránytű, amely egyébként Ef Zámbó István műve. Brunda Mátyás, az Akvárium Klub vezetője ezt mondta róla:

Erre a gigantikus oszlopra összesesn 20 nyíl fért fel, pedig bőven akadnak helyek, klubok, fesztiválok, amelyeket jó szívvel ajánlunk az Akvárium Terasz vendégeinek. A legfontosabb hazai fesztiválok mellett az A38, a Művészetek Palotája, a Budapest Park, valamint a Balaton és Szentendre is felkerült az oszlopunkra – utóbbi utalás az installációt alkotó Ef Zámbó István képzőművész személyére. Az Akvárium irányító táblája a jövőben bővülni fog, további helyekkel és eseményekkel.

Advertisement

A legfontosabb hazai fesztiválok alatt a Sziget, Volt, Balaton Sound, B. My Lake, Nagyon Balaton, Strand fesztiválokat értik, vagyis kizárólag a Sziget irodához kötődő, a köztévében is szépen promózott rendezvényeket.

Természetesen az, hogy mi van a táblákon, leginkább csak szimbolikus jelentőségű, de azért kíváncsi leszek, felkerül-e majd oda olyan fesztivál, amihez semmi köze a Sziget-irodának.

Advertisement

Fotó: Boros András

(via sajodavid tumblr)

Share This Story

Get our newsletter