This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vajon hány nem szigetes fesztivál van az ország kulturális iránytűjén?

Illustration for article titled Vajon hány nem szigetes fesztivál van az ország kulturális iránytűjén?

A kérdés természetesen költői, ha tudjuk, hogy az oszlopot a Petőfi TV-teraszon avatták fel ma.

Advertisement

A terasz az Akvárium Klub előtt található, kortárs művészek (például Ef Zámbó István és Wahorn András) alkotásaival, a kulturális iránytű pedig az ország legfontosabb fesztiváljait és klubjait hivatott jelezni. A Petőfi TV majd innét is be fog jelentkezni, nemcsak az A38-ról.

A Sziget-birodalom–Köztévé–Akvárium szimbiózis szép példája a kulturális iránytű, amely egyébként Ef Zámbó István műve. Brunda Mátyás, az Akvárium Klub vezetője ezt mondta róla:

Erre a gigantikus oszlopra összesesn 20 nyíl fért fel, pedig bőven akadnak helyek, klubok, fesztiválok, amelyeket jó szívvel ajánlunk az Akvárium Terasz vendégeinek. A legfontosabb hazai fesztiválok mellett az A38, a Művészetek Palotája, a Budapest Park, valamint a Balaton és Szentendre is felkerült az oszlopunkra – utóbbi utalás az installációt alkotó Ef Zámbó István képzőművész személyére. Az Akvárium irányító táblája a jövőben bővülni fog, további helyekkel és eseményekkel.

Advertisement

A legfontosabb hazai fesztiválok alatt a Sziget, Volt, Balaton Sound, B. My Lake, Nagyon Balaton, Strand fesztiválokat értik, vagyis kizárólag a Sziget irodához kötődő, a köztévében is szépen promózott rendezvényeket.

Természetesen az, hogy mi van a táblákon, leginkább csak szimbolikus jelentőségű, de azért kíváncsi leszek, felkerül-e majd oda olyan fesztivál, amihez semmi köze a Sziget-irodának.

Advertisement

Fotó: Boros András

(via sajodavid tumblr)

Share This Story

Get our newsletter