Illustration for article titled Vagy a nők szeretnek beléd, vagy te beléjük, a kritikától pedig sírnak

Ezt Sir Tim Hunt Nobel-díjas biokémikus mondta a női tudósokról egy dél-koreai konferencián. Kihívta maga ellen a sorsot, a sértett tudósnők egy twitteres kampány keretében szóltak vissza a férfinek.

Advertisement

Egyre több tudósnő oszt meg munka közben készült képeket önmagukról a #distractinglysexy és a #TimHunt tagekkel ellátott, elég vicces posztokban. Ráadásul elég csípős képaláírásokkal kommentelik is a dolgot.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

A kampány nagyban tart még, noha Hunt azóta le is mondott már a University College Londonban betöltött posztjáról, és bocsánatot is kért a megjegyzése miatt, amit ő egy ironikus kommentnek szánt, amelyet rosszul értelmezett a közönség és az újságírók.

Habár azt is hozzátette, hogy nem bántó akart lenni, csak őszinte, és hogy a lányokkal bizony néha nehéz, mert ő is esett már szerelembe a laborban, olyan is volt, hogy valaki őbelé szeretett, és ez a helyzet nagyon megnehezítette a tudományos munkát. Korábban egyébként azt is kifejtette, hogy ő inkább a nem koedukált laborokat részesítené előnyben.

Advertisement

Ezek után nekem nem úgy tűnik, hogy a nőkkel lenne baj a laborban.

via BBC, BoredPanda, Jezebel kép: AP Images

Share This Story

Get our newsletter