Ezt Sir Tim Hunt Nobel-d√≠jas biok√©mikus mondta a nŇĎi tud√≥sokr√≥l egy d√©l-koreai konferenci√°n. Kih√≠vta maga ellen a sorsot, a s√©rtett tud√≥snŇĎk egy twitteres kamp√°ny keret√©ben sz√≥ltak vissza a f√©rfinek.

Egyre t√∂bb tud√≥snŇĎ oszt meg munka k√∂zben k√©sz√ľlt k√©peket √∂nmagukr√≥l a #distractinglysexy √©s a #TimHunt tagekkel ell√°tott, el√©g vicces posztokban. R√°ad√°sul el√©g cs√≠pŇĎs k√©pal√°√≠r√°sokkal kommentelik is a dolgot.

Advertisement

Advertisement

A kamp√°ny nagyban tart m√©g, noha Hunt az√≥ta le is mondott m√°r a University College Londonban bet√∂lt√∂tt posztj√°r√≥l, √©s bocs√°natot is k√©rt a megjegyz√©se miatt, amit ŇĎ egy ironikus kommentnek sz√°nt, amelyet rosszul √©rtelmezett a k√∂z√∂ns√©g √©s az √ļjs√°g√≠r√≥k.

Hab√°r azt is hozz√°tette, hogy nem b√°nt√≥ akart lenni, csak ŇĎszinte, √©s hogy a l√°nyokkal bizony n√©ha neh√©z, mert ŇĎ is esett m√°r szerelembe a laborban, olyan is volt, hogy valaki ŇĎbel√© szeretett, √©s ez a helyzet nagyon megnehez√≠tette a tudom√°nyos munk√°t. Kor√°bban egy√©bk√©nt azt is kifejtette, hogy ŇĎ ink√°bb a nem koeduk√°lt laborokat r√©szes√≠ten√© elŇĎnyben.

Advertisement

Ezek ut√°n nekem nem √ļgy tŇĪnik, hogy a nŇĎkkel lenne baj a laborban.

via BBC, BoredPanda, Jezebel kép: AP Images