Tudta-e √Ėn, hogy m√©g mindig l√©tezik a Magyar Demokratikus Charta, ami egy olyan √°lcivil szervezet, konkr√©tan ŇĎs-B√©kemenet, amit a haldokl√≥ Gyurcs√°ny Ferenc minisztereln√∂k alap√≠tott civils√©gi roham√°ban 2008-ban, a terjedŇĎ fasiszmus ellen? √Čs hitte volna, hogy ezt olyan emberek alkotj√°k, akik rendben l√©vŇĎnek, sŇĎt direkte klassznak tartj√°k, ha a titkosszolg√°lat vezetŇĎje MSZP-im√°d√≥ maffi√≥z√≥kat pr√≥b√°l r√°venni arra, hogy droggal √©s kurv√°kkal komprommitt√°lja a jobboldali politikai ellenfeleit?

Ezek k√∂z√∂tt az emberek k√∂z√∂tt van V√°g√≥ "Az Utols√≥ Gyurcs√°nyista" Istv√°n is, √≠gy szerzŇĎje lehetett a magyar politikat√∂rt√©net egyik legbizarrabb k√∂zlem√©ny√©nek:

A Magyar Demokratikus Charta felh√≠vja a k√∂zv√©lem√©ny figyelm√©t: a Fidesz hazugs√°gg√©pezete alaptalan v√°dakat sugall annak √©rdek√©ben, hogy a v√°laszt√°sokhoz k√∂zeledve bŇĪn√∂zŇĎk√©nt √°ll√≠thassa be a kor√°bbi korm√°ny tiszts√©gviselŇĎit, akiket jelenleg is politikai ellenfeleinek tekint.

Eml√©keztet√ľnk: a hat√°lyos t√∂rv√©nyek szerint a nemzetbiztons√°gi szolg√°latnak nemhogy bŇĪn√∂zŇĎkkel val√≥ kapcsolattart√°sra, de m√©g bŇĪncselekm√©nyek elk√∂vet√©s√©re is joga van, ha ezt feladatainak teljes√≠t√©se sz√ľks√©gess√© teszi. A nyilv√°noss√°gra hozott dokumentumokb√≥l annyi der√ľl ki, hogy az akkori titkosszolg√°lati vezetŇĎvel kapcsolatot keresŇĎ szem√©ly korrupt hivatalnokokra vonatkoz√≥ inform√°ci√≥kat aj√°nlott fel, √©s a titkosszolg√°lat k√©sz volt fogadni az ilyen inform√°ci√≥kat. Ebben nincs t√∂rv√©nys√©rt√©s, sŇĎt ez k√∂teless√©ge.

A Magyar Demokratikus Charta ez√©rt mindenkit √≥v att√≥l, hogy hitelt adjon a fideszes propagandaakci√≥nak, amely az 1998-as megfigyel√©si bl√∂ffre eml√©keztet. A kor√°bbi hangfelv√©tel √∂nk√©nyesen v√°logatott k√∂zz√©t√©tele √ļjra azt mutatja, hogy a Fidesz √°llami hat√≥s√°got haszn√°l fel a politikai harcban, vesz√©lyeztetve e hat√≥s√°g rendeltet√©s szerinti mŇĪk√∂d√©s√©t.

Donáth László Márton László Molnár Kati Vágó István Vitányi Iván

a Magyar Demokratikus Charta sz√≥vivŇĎi

[via fb]