A nemzet kvĂ­zmestere iszonyĂș szomorĂș az összefogĂĄs brutĂĄlis veresĂ©ge miatt, de azt Ă©n egyelƑre nem Ă©rtem, hogy kitƑl kell bĂșcsĂșzni. Lemondott GyurcsĂĄny? Vagy mi van?

BĂșcsĂș a bƱnbaktĂłl.

Tisztelt fikĂĄzĂłk, mi lesz veletek? Eddig mĂ©g volt valaki, akinek a nyakĂĄba varrtĂĄtok a vĂĄrhatĂł, majd bekövetkezett veresĂ©get, de most, hogy az összefogĂĄs pĂĄrtjai ismĂ©t önĂĄllĂłan indulnak a következƑ vĂĄlasztĂĄson, kire zĂșdĂ­tjĂĄtok majd az indulataitokat? A beteges fĂłbiĂĄitokat?

Persze, ti megmondtĂĄtok. Ez hiteles, az hiteltelen. Új arc kell vagy "leharcolt" figurĂĄk? Többet foglalkoztatok az ellenzĂ©ki gyƑzelem lehetetlensĂ©gĂ©vel, mint a Jobbik erƑsödĂ©sĂ©vel. 2006-tal, mint 2014-gyel. Egy szakĂĄcskönyvvel, mint a felcsĂști stadionnal. "TrĂŒkkök szĂĄzaival", mint trĂŒkkök ezreivel. Kicsit se Ă©rzitek felelƑsnek magatokat a kialakult helyzetĂ©rt?

MirƑl fogtok majd Ă­rni legközelebb? "Az elkĂșrĂĄsrĂłl"? ArrĂłl, hogy "Nem azt mondtĂĄk, Feri!"? Az aggodalmaitok passzĂ©, kereshettek Ășj cĂ©ltĂĄblĂĄt.

Ennek ugyanis most mĂĄr vĂ©ge, szegĂ©ny barĂĄtaim. Én nem tudom, kinek szurkoltatok idĂĄig - ha volt ilyen egyĂĄltalĂĄn. Vagy a "mindenki hĂŒlye" nyegle alapĂĄllĂĄsa lenne munkĂĄssĂĄgotok Ă©rtelme? TekintsĂ©tek ezek utĂĄn, kĂ©rlek, a nektek oly ellenszenves kis csoportosulĂĄs lĂ©tezĂ©sĂ©t fĂĄjdalmas adottsĂĄgnak, amellyel nem Ă©rdemes annyit foglalkozni. Vagy legalĂĄbbis nem többet, mint a politikai palettĂĄn talĂĄlhatĂł többivel.

AztĂĄn majd meglĂĄtjuk.

Én sem tudom, kinek szurkoltatok eddig, de valaki foglalja nekem össze az eszmei mondanivalĂłt, kĂŒlönös tekintettel a jövƑkĂ©pĂ©re, mert bajban vagyok.