K√©t fi√ļ kifosztott egy √©dess√©gautomat√°t, ami egy j√°tsz√≥t√©ren volt, r√°ad√°sul a nyal√°nks√°gokat egy szemeteszs√°kba pakolt√°k.

M√°jus 21-√©n este k√©t, √©ppen hogy 15 √©ves fi√ļ elhat√°rozta, amit m√°r annyian elhat√°roztunk 15 √©vesen: kipakolnak egy √©dess√©gautomat√°t. A tini tit√°nok egyed√ľl azt felejtett√©k el, hogy ezzel bŇĪnt√©nyt k√∂vetnek el.

A 2000 szeptembere √≥ta mŇĪk√∂dŇĎ, M√°ltai Szeretetszolg√°lat √°ltal fenntartott j√°tsz√≥t√©rre m√°sztak be. A B√°nhidai lak√≥telep mellett tal√°lhat√≥ int√©zm√©ny egy, 14 √©s 24 √©v k√∂z√∂tti fiatalokat c√©lz√≥ prevenci√≥s program mellett egy finoms√°gautomat√°val is rendelkezik. Erre csaptak le a fiatalok, akik ellopkodt√°k az √©dess√©gek fel√©t. Ezt megett√©k, majd feltehetŇĎen a cukort√≥l elborult elm√©vel visszam√°sztak a megmaradt finoms√°gok√©rt, amiket st√≠lszerŇĪen egy eltulajdon√≠tott szemeteszs√°kba tettek.

A bŇĪntett m√°snapj√°n m√°r el is fogt√°k a 15 √©ves fi√ļt √©s gyermekkor√ļ t√°rs√°t. A fiatalkor√ļ fi√ļ elismerte a lop√°st, ez√©rt v√°demel√©si javaslattal rep√ľlt az √ľgy a Tatab√°nyai J√°r√°si √úgy√©szs√©ghez.

[forr√°s]