This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Vad bivalyok tartanak rettegésben egy somogyi falut (javítva!)

Illustration for article titled Vad bivalyok tartanak rettegésben egy somogyi falut (javítva!)

Kemény hírekkel térünk vissza a Húsvét utáni mindennapokba. Még Gyurcsány Ferenc szégyenteljes uralkodása alatt sem volt szarvasmarhaterror Magyarországon! Most bezzeg retteghet a kis somogyi falu, ahol szabadon tartott bivalyok uralkodnak. De ez szinte semmi ahhoz képest, hogy mától egy veszettség ellen be nem oltott és chip nélküli szafalédétacskóval sétálva simán össze lehet gyűjteni annyi büntetést, mint ha bekokózva száguldanánk a BMW.nkkel a városközppontban. (Javítás: Nem somogyi, hanem baranyai falu, elnézést!)

Advertisement

90 és 375 ezer között lehet a halmazati büntetés, na persze csak akkor, ha elhisszük, hogy a közterület-felügyelők máról kutyaszkennerrel járnak. Én azonban nem hiszem el!

És a végére egy pozitívum. Remek hír a gasztronómia szerelmeseinek, hogy a Duna mentén még él a bajahalászlé- és azon belül is a kézzelgyúrttészta-kultúra! Bogysizlón, a pirospaprika fővárosában ugyanis gyúrófával törte el a felesége orrát egy helyi fickó.

Share This Story

Get our newsletter