This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Üzemi ebéd: Burger and Love

Illustration for article titled ​Üzemi ebéd: Burger and Love

Álljon meg a nyomda, húzzák ki a falból a faxokat, lőjék le az összes postagalambot, azonnal snapchateljen valaki Magyarósi Csabának! Nyílt egy új hamburgerező a belvárosban!

Advertisement

Egyelőre csökkentett módban, de üzemel a Burger and Love, amiről én sokáig meg voltam győződve, hogy a Pad Thai és Burrita gyorséttermeket vezető cégbirodalom újabb darabja lesz, mivel pont a két hely között nyílt meg. Pedig dehogyis, az első pillanatban sikerült levágni, hogy itt komolyabb dolgokat forgatnak a konyhában, illetve bocsánat, a második pillanatban, mert az első pillanatban majdnem orraestem a küszöbben.

Illustration for article titled ​Üzemi ebéd: Burger and Love
Advertisement

Amikor viszont felnéztem az árlapra, akkor először sokkot kaptam, mert ez nem a Jack's Burger vagy a Sas utcai Retró hambis klónja lett, itt árulnak wagyuból, angus steakből, bárányból és gyöngytyúk combjából is majd burgereket, lehet hozzá hagymakarika tempurát kérni, meg remoulade-ot, meg ökörparadicsomot, ami mind szuperül hangzik, de NAK-kal állunk a pult előtt mint Bill és Ted, a zseniális kalandunk meg az lenne, hogy rendeljünk egy hamburgert. Szerencsére előugrik egy lány a pult mögül és azonnal elmondja, hogy mit, hogy és mivel lehet kérni, de igazából hiába, mert a nagyrészét még csak jövő héttől lehet rendelni, de mondjuk a wagyu meg a bárány helyett ajánlja a melós burgert, amihez most ingyen jár a sültkrumpli és a szósz. Excellent, ezért jöttünk.

Illustration for article titled ​Üzemi ebéd: Burger and Love
Advertisement

A hamburger meg elég jó. Sőt, nagyon jó. Nekem nem mennek ezek az ételekről szóló poétikus szófüzérek, szóval csak annyit tudok írni, hogy az első falat nagyon finom, aztán ez egészen kitart a végéig. A hús szaftos, a klasszikus buci nem kalács, hanem péktermék, a saját készítésű barbecue szósz finom, az egészhez járó sültkrumpli meg egyáltalán nem ipari, csak hogy utaljak arra, hogy mi volt a Gault & Millau nagy hamburgertesztjének a legtöbbször használt szava. Nem tudom, hogy a G&M mit adna a Burger and Love-nak, én tudom, hogy nekem felkerült az ár-minőség aránya alapján a jobbak közé a Zing és a Pig 37 mellé.

Illustration for article titled ​Üzemi ebéd: Burger and Love
Advertisement

A melós burger 990 forint, a hátszínből készült 1690 és 2390 (attól függ, hogy 14 vagy 20 dekás húst kérünk), az angusból készült 2190 és 2990, a wagyu 3690, a porchetta 1990. Lehet kérni debrecenit is, az 990. A bárányból készült burger 1690.

A nagy sültkrumpli 990, a kicsi 590. Van saját házisör, a Burger and Love Light, ebből egy korsó 500.

Advertisement

Burger and Love a Facebookon.

Burger and Love a valóságban: Budapest, Október 6. utca 6.

Fotók: Klág Dávid / Cink.hu, kivéve 2. kép, ami NAK / Cink.hu

Share This Story

Get our newsletter