Akartam valami könnyedet, frappánsat, meg vicceset írni az utolsó vasárnapi bevásárlásomról, de igazából rég elvitte a kutya a kedvemet. Ennyit hagyok hát az utókorra: ma reggel még szabad emberként beugrottam a Teleki téri Lidlbe, hogy pár friss dolgot vegyek a vasárnapi ebédhez.

Furcs√°n gyomorszor√≠t√≥ √©rz√©s, hogy ezt√°n ‚Äď legal√°bb h√°rom √©vig ‚Äď nem tehetem meg, legal√°bbis ha Magyarorsz√°gon k√©pzelem el ezt a h√°rom vagy t√∂bb √©vet.

Sz√ľleim j√∂ttek DebrecenbŇĎl, hogy megl√°togassanak benn√ľnket, fŇĎleg az unok√°kat. Azt tal√°ltam ki, hogy lazacszt√©ket s√ľt√∂k eb√©dre, k√∂nnyŇĪ √©s finom az. A magamfajt√°nak, aki nem j√°r a buda√∂rsi halpiacra, meg √ļgy √°ltal√°ban piacra se nagyon, a Lidl remek kompromisszum: friss lazacfil√©t is √°rulnak t√∂bbek k√∂zt.

Advertisement

Nem voltak sokan a boltban, hamar v√©geztem, vettem p√°r apr√≥s√°got (friss kenyeret, √≥ri√°skiflit, kim√©rŇĎs mogyor√≥t, kesudi√≥t, piszt√°ci√°t, spanyol sajtot √©s biciklil√°mp√°ba val√≥ gombelemet), √©s p√°r csomaggal a gusztusosan r√≥zsasz√≠n halh√ļsb√≥l.

Advertisement

Alig f√©l√≥r√°t t√∂lt√∂ttem a szent vas√°rnapb√≥l a cudar multi bŇĪntany√°j√°n, ha nem lenn√©k vall√°stalan, oda√©rtem volna a reggeli mis√©re, istentiszteletre, ak√°rmire mindezek ut√°n.

Advertisement

D√©lut√°n m√©g biciklizt√ľnk egy j√≥t a gyerkŇĎc√∂kkel a N√©pligetben, eln√©zt√ľnk a Planet√°riumhoz is, mert Lizi szeretett volna bemenni, megn√©zni egy elŇĎad√°st. A Planet√°rium vas√°rnap z√°rva van.