This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Utaló ügyvéd: teccenek kinyalni a seggem!

Csodás megjegyzést tett a banki utalásához dr. Sz. K. ügyvéd, amikor elutalta a tagdíját. A kamara annyira nem örült.

Teccenek kinyalni a seggem!

Ízlelgetem, szagolgatom, kerülgetem ezt a mondatot, de tényleg ennél csodálatosabb, cizelláltabb és elegánsabb antiautoriter szöveget valószínűleg még nem írtak banki utalásra. Még nem igazán tudni, hogy mi lehetett dr. Sz. K. problémája, az ügyvédi kamara azt írja a honlapján, hogy a számlája „túlfizetést mutat, tehát lojális és kötelezettségét megfelelően teljesítő ügyvédről van szó”, amitől csak még viccesebb ez az egész.

Advertisement

A kamara fegyelmi eljárást indított a seggnyalós ügyvéd ellen, és a következő, fantasztikusan megfogalmazott bekezdésben próbálta értelmezni az esetet:

A Kamara az ügyvédnek a tagdíjjal, vagy akár a pótdíjazással kapcsolatos kritikai jogát nem vitatja. Sőt a közölt kritikai tartalmakat kifejezetten meg szokta szívlelni, lévén ez a dolga. Mégis, e magatartás - a címzett és sértődésre egyébként nem hajlamos kamara személyétől függetlenül - ügyvédhez nem méltó, ezért az előzetes fegyelmi vizsgálatot az ügyvéddel szemben el kellett rendelni. A helytelennek tartott kamarai gyakorlatokat pedig tessék bátran és nyugodtan kritizálni. Istennek a teremtés során csak két tökéleteset sikerült alkotnia az indiai bölcsek szerint és ez: a május és a ló. Minden más javítható és javítandó is!

Advertisement

Május és a ló?

Sajnos az Origónak még nem sikerült elérni sem Réti Lászlót, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét, sem December Legnagyobb Magyar Öltönyös Punkját, dr. Sz. K.-t, hogy még több részletet megtudhassunk.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter