Eml√©keztek m√©g arra a filmre, amiben Ben Kingsley j√°tssza Horthy Mikl√≥st, Magyarorsz√°gon j√°tsz√≥dik a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ alatt, benne van m√©g Sz√°lasi is, r√°ad√°sul igaz t√∂rt√©neten alapul? Itt az elŇĎzetese!

Amit sajnos nem lehet embeddelni, csak linkelni, de ne aggódjatok, elmondom a lényeget.

Van benne egy sebhelyesarc√ļ n√°ci

Advertisement

Mert ilyennek mindig lennie kell, hiszen gonosz, sokat megélt, könyörtelen, és leszarja, hogy van egy hatalmas vágás az orcáján.

Bukarest mint Budapest

Advertisement

Na most j√≥l odamondtak egyet a rom√°n kamp√°nynak a filmk√©sz√≠tŇĎk! A Budapesten √©s Magyarorsz√°gon j√°tsz√≥ t√∂rt√©netet ugyanis teljes eg√©sz√©ben Rom√°ni√°ban vett√©k fel. √ögyhogy nagyon szeretn√©m megmondani, pontosan milyen utc√°n mas√≠roznak gett√≥ban a nyilasz√°szl√≥ alatt, de egy√°ltal√°n nem ismerem a rom√°n fŇĎv√°rost.

Szálasi Ferenc tökéletes angollal beszél

Advertisement

Hiszen, mondanom sem kell, ŇĎ is gonosz. Vele ellent√©tben a film hŇĎsei olyan kelet-eur√≥pai akcentust tolnak, amit k√∂nyvbŇĎl tanulhattak.

Horthy Miklós!

Advertisement

Ben Kingsley vaskos, mormog√≥ magyar akcentust haszn√°l, hevesen gesztikul√°l, hogy ez m√°r t√∂bb mint h√°bor√ļ. K√©sŇĎbb m√©g visszat√©r √©s azt is mondja, hogy √∂n√°ll√≥ nemzet vagyunk. Gyan√≠tom, hogy Kingsleynek ez m√°r megint olyan szerep lehet, mint a Bloodrayne-ben, be√ľltett√©k egy sz√©kbe, ott 2 nap alatt felvett√©k a jeleneteit, harmadnap m√°r a rep√ľlŇĎn √ľlt.

Ez lenne a Lánchíd pesti oldala?

Advertisement

Az m√©g egy dolog, de hogy n√©z ki Buda? Mintha ugandai akci√≥filmekbŇĎl lopt√°k volna el a h√°tteret, ki√©gett pap√≠rh√°zakkal. ElŇĎsz√∂r derpegni akartam, hogy deh√°t nem is √°llt m√°r a L√°nch√≠d, de azt√°n l√°ttam, hogy csak 1945-ben robbantott√°k fel.

Az oroszok csak egy elhagyott vasmŇĪben mas√≠roznak

Advertisement

V√©g√ľlis ott lehet olcs√≥n forgatni, nem kell vigy√°zni arra, ha t√∂nkretesznek valamit, ha m√°r bez√°rt√°k, akkor √ļgyis mindegy.

Uramisten, Horthy Miklósra fegyvert fognak!

Advertisement

M√©ghozz√° ha j√≥l l√°tom, akkor a gonosz n√°ci! J√©zusm√°ri√°m, vajon megmenek√ľl a tengernagy? Vagy lepuffantj√°k? T√©nyleg, vajon Ben Kingsley a szerep kedv√©√©rt csin√°lt mag√°nak nagyon raj tetov√°l√°sokat, vagy ennyire nem √°sta bele mag√°t Horthy Mikl√≥s h√©tk√∂znapjaiba?

Valakit kihaj√≠tanak a Magyar R√°di√≥ √©p√ľlet√©bŇĎl!

Advertisement

Erre hirtelen nem is tudok mit írni. Nagyon remélem, hogy aktuálpolitikai áthallás!

Budapest 1944

Advertisement

COMING SOON!

A film Pink√°sz Tibor √©let√©n alapul, aki a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ alatt n√©met tisztnek √°lc√°zta mag√°t √©s √≠gy mentett meg t√∂bbezer deport√°l√°sra √≠t√©lt zsid√≥t.