Emlékeztek még arra a filmre, amiben Ben Kingsley játssza Horthy Miklóst, Magyarországon játszódik a második világháború alatt, benne van még Szálasi is, ráadásul igaz történeten alapul? Itt az előzetese!

Amit sajnos nem lehet embeddelni, csak linkelni, de ne aggódjatok, elmondom a lényeget.

Van benne egy sebhelyesarcú náci

Advertisement

Mert ilyennek mindig lennie kell, hiszen gonosz, sokat megélt, könyörtelen, és leszarja, hogy van egy hatalmas vágás az orcáján.

Bukarest mint Budapest

Advertisement

Na most jól odamondtak egyet a román kampánynak a filmkészítők! A Budapesten és Magyarországon játszó történetet ugyanis teljes egészében Romániában vették fel. Úgyhogy nagyon szeretném megmondani, pontosan milyen utcán masíroznak gettóban a nyilaszászló alatt, de egyáltalán nem ismerem a román fővárost.

Szálasi Ferenc tökéletes angollal beszél

Advertisement

Hiszen, mondanom sem kell, ő is gonosz. Vele ellentétben a film hősei olyan kelet-európai akcentust tolnak, amit könyvből tanulhattak.

Horthy MiklĂłs!

Advertisement

Ben Kingsley vaskos, mormogó magyar akcentust használ, hevesen gesztikulál, hogy ez már több mint háború. Később még visszatér és azt is mondja, hogy önálló nemzet vagyunk. Gyanítom, hogy Kingsleynek ez már megint olyan szerep lehet, mint a Bloodrayne-ben, beültették egy székbe, ott 2 nap alatt felvették a jeleneteit, harmadnap már a repülőn ült.

Ez lenne a Lánchíd pesti oldala?

Advertisement

Az még egy dolog, de hogy néz ki Buda? Mintha ugandai akciófilmekből lopták volna el a hátteret, kiégett papírházakkal. Először derpegni akartam, hogy dehát nem is állt már a Lánchíd, de aztán láttam, hogy csak 1945-ben robbantották fel.

Az oroszok csak egy elhagyott vasműben masíroznak

Advertisement

Végülis ott lehet olcsón forgatni, nem kell vigyázni arra, ha tönkretesznek valamit, ha már bezárták, akkor úgyis mindegy.

Uramisten, Horthy MiklĂłsra fegyvert fognak!

Advertisement

Méghozzá ha jól látom, akkor a gonosz náci! Jézusmáriám, vajon megmenekül a tengernagy? Vagy lepuffantják? Tényleg, vajon Ben Kingsley a szerep kedvéért csinált magának nagyon raj tetoválásokat, vagy ennyire nem ásta bele magát Horthy Miklós hétköznapjaiba?

Valakit kihajítanak a Magyar Rádió épületéből!

Advertisement

Erre hirtelen nem is tudok mit írni. Nagyon remélem, hogy aktuálpolitikai áthallás!

Budapest 1944

Advertisement

COMING SOON!

A film Pinkász Tibor életén alapul, aki a második világháború alatt német tisztnek álcázta magát és így mentett meg többezer deportálásra ítélt zsidót.