Ez√©rt √≠rt neki egy ny√≠lt levelet √©s adott mell√© ezer doll√°rt. Arr√≥l egyelŇĎre nincs inform√°ci√≥, hogy Mark Zuckerberg lelk√©ben megfogant-e Norbi b√°nata, √©s vett-e cser√©be Alien-ny√°lk√°s pizz√°t.

Mondjuk. Vagy esetleg Update borokat.

Sch√≥bert Norbert Ferenc arra a jelens√©gre csod√°lkozott r√°, hogy hi√°ba iratkozik fel oldalakra a Faceobookon, a bejegyz√©sek nem mind jelennek meg a h√≠rfolyam√°ban, mivel a gonosz Mark ezek eg√©szen nagy r√©sz√©t blokkolja. EbbŇĎl azt√°n azt a k√∂vetkeztet√©st vonta le, hogy val√≥sz√≠nŇĪleg a Norbi Update csaknem egymilli√≥ fb-rajong√≥j√°nak is csak t√∂red√©ke tal√°lkozik rajong√°sa t√°rgy√°nak h√≠reivel. Ez sajnos nem hely√©nval√≥, √°llap√≠totta meg Norbert, ez√©rt fizetett ezer doll√°rt, hogy legal√°bb a ny√≠lt lev√©l tartalm√°val mindenki szembes√ľlhessen.

Advertisement

T√©nyleg szomor√ļ sorok ezek, √©s egyszersmind bizonyos fok√ļ √©lesl√°t√°sr√≥l is tan√ļskodnak:

√Čszrevettem, hogy posztjaim sokkal kevesebb emberhez √©rnek el, mint akik k√∂vetŇĎim lettek. √Čszrevettem, hogy m√°r nem engeded meg, hogy a rajong√≥im elolvass√°k a h√≠reimet, a 90 sz√°zal√©k√°t blokkolod √©s egyben p√©nz√©rt aj√°nlod nekem a h√≠reim k√∂zz√©t√©tel√©t. Nem √ļj embereknek, azoknak akik√©rt megdolgoztam, sŇĎt fizettem Neked. Mondhatni vettem TŇĎled egy lak√°st, kifizettem, de most 4 szob√°b√≥l h√°rmat ki kell vennem TŇĎled alb√©rletbe. √ögy √©rzem, hogy nekem is √©s k√∂vetŇĎimnek is korl√°tozod a szabad inform√°ci√≥ √°raml√°shoz val√≥ jog√°t √©s a k√∂z√∂ss√©gi jogokat.

Advertisement

K√©rd√©s, lesz-e foganatja ‚Äď foganatjuk ‚Äď az al√°bbiaknak:

Tisztelettel k√©rlek, a k√∂vetŇĎket ne korl√°tozd! Aki l√°jkolt az l√°sson, ami√©rt megdolgoztam, az legyen! Egy IP c√≠mrŇĎl pedig maxim√°lisan k√©t Facebook profilt enged√©lyezz l√©trehozni, hogy val√≥s arcok, tisztess√©ges emberek k√∂z√∂ss√©ge legyen ez a Csoda amit alkott√°l! Erre a posztra most k√∂lt√∂k N√°lad ezer doll√°rt, hogy legal√°bb azok elolvashass√°k, akik figyelm√©√©rt m√°r megdolgoztam √©s fizettem Neked.

Att√≥l tartok, hogy nem lesz. Att√≥l tartok, hogy Update Norbi csak egy halv√°nyk√©k p√∂tty ebben a kegyetlen√ľl hatalmas fb-univerzumban. Pedig az a k√∂zel egymilli√≥ rajong√≥ t√©nyleg nem semmi. Hogy m√°st ne mondjak, a Cink m√°r a tized√©vel is el√©gedett, sŇĎt boldog lenne!

Advertisement