Illustration for article titled Ungváry Krisztián a zsidók gazdasági megsemmisítésével vádolja Matolcsy György családját

Mivel abszolúte elfogultan kedvelem Ungváry Krisztián írásait, baromira remélem, hogy a Pécsi Stop hamisította meg a történész szavait és igazából nem mondott olyanokat egy interjúban, hogy  "A történet attól igazán szép, hogy Matolcsy Györgynek pontosan tudnia kell: hazudik. Olyan családról beszélünk, amelynek komoly "érdemei" voltak a zsidók és németek gazdasági megsemmisítésében. (…) Matolcsy György tudja, hogy hazudik, hiszen saját családja tagjai követtek el mindent e népcsoportok pénzügyi likvidálása érdekében."

Ez pont olyan dermesztően hangzik, mint 1990-ben az MDF gusztustalan apák és fiúkozása az első szabad választások két fordulója között, amikor a szüleik kommunista rémtetteivel akartak - sőt nemcsak akartak, de sikeresen tudtak is - kinyírni több SZDSZ-es képviselőjelöltet. Az apákésfiúkozás meg a családozás akkor is végtelenül kínos, ha Ungvárynak a tényekben nyilván igaza van: Matolcsy Mátyás rasszista alak volt, Matolcsy György meg egy nyilatkozatában ügyesen el akarta kenni a magyar felelősséget a hazai holokausztban. 

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter