Nemcsak n√°lunk tartj√°k nagyon sokan pocs√©knak a k√≥rh√°zi kosztot, hanem nemr√©g egy k√∂zv√©lem√©nykutat√°s kider√≠tette, hogy a brit betegek fele el√©gedetlen azzal, amiket hozz√°juk v√°gnak gy√≥gyul√°s k√∂zben. A BBC megk√©rte az olvas√≥it, hogy k√ľldjenek k√©peket a kaj√°kr√≥l.

A képeket aztán megmutatták szakácsoknak, étteremtulajoknak és egyéb, konszolidált étkezésben érdekelt szakembernek is.

A fenti k√©p p√©ld√°ul valami t√©szta egy v√∂d√∂rnyi m√°rt√°ssal, mell√© t√ļlfŇĎz√∂tt brokkolival.

Ez meg a szem√©lyes kedvencem, ami gyakorlatilag egy darab fŇĎtt krumpli, p√°rolt z√∂ldbors√≥ √©s r√©pa, plusz egy darab kukorica.

Advertisement

Matt Tebbutt s√©f szerint ez a csirke pont √ļgy n√©z ki, mint ekc√©m√°s lenne.

Advertisement

Az olvas√≥ nem adott semmi inform√°ci√≥t arra, hogy ez vajon mif√©le dolog lehet a t√°ny√©rj√°n, a szak√©rtŇĎk szalont√ľdŇĎre tippelnek, Tebbut szerint ez t√∂k√©letes motiv√°ci√≥ a betegeknek, hogy szedj√©k √∂ssze magukat, gy√≥gyuljanak gyorsan √©s hagyj√°k el a k√≥rh√°zat, amilyen iparkodva csak tudj√°k.

Viszony√≠t√°si alapnak itt egy brit k√≥rh√°zi r√°ntott szelet krumplip√ľr√©vel.

√Čn egyszer azt a nagyon vicces kijelent√©st hallottam az angol konyh√°r√≥l, hogy egy receptje l√©tezik: fŇĎzd addig, am√≠g sz√ľrke nem lesz. Ezen t√∂k j√≥kat nevetg√©ltem addig, am√≠g t√©nyleg ki nem jutottam Angli√°ba √©s n√©ha mirelit feh√©rr√©p√°kat tettek el√©m.

Advertisement

√Ėsszehasonl√≠t√°snak itt a 444 list√°ja a magyarorsz√°gi k√≥rh√°zi kosztokr√≥l, mondjuk ebbe belecsaltak p√°r hideg√©telt is. Abba bele sem merek gondolni, hogy mit adnak abb√≥l Angli√°ban.

A teljes listát meg tudjátok nézni a BBC-nél.