Nem tudtan nyugodtan elmerülni a Vajna házaspár 200 négyzetméteres, nyomasztó mennyiségű fával burkolt luxusvillájáról szóló cikkben, annyira sokkolóan néz ki a Schobert-féle szenes hús.

A Blikk híres gyűjtőhelye az igazi trash reklámoknak, az olcsó öltönyök és a potencianövelő csodaszerek rajongói ezért is kedvelik annyira a lapot. Ma háttérinformáció-gyűjtés címén gyanútlanul nézetegettem egy cikket, amikor a szemem rátévedt az Update zsemlemorzsa lapalji hirdetésére, mire egy láthatatlan kéz fölkapott, bedobott egy időgépbe és visszalökött az azóta bezárt Práter utcai általános iskola menzájára. Bár szerint még ott és akkor is lázadás tört volna ki, ha ilyen feketésbarnára sütött pontypatkót vagy rántotthúst próbáltak volna elsózni nekünk.

A lenti laktanya konyhájában szemtanúja voltam annak, amikor egy öregkatona belehugyozik a krumplipucoló gépbe. Igen, talán ott akadtak ennyire gusztustalan fogások. Lehet, hogy megpróbálok eladni Shobertnek egy fotósorozatot azokról az alumínium tálcákról, amik a fehér mosogatóban kikerültek a kezeim közül, jelentősen feldobnák az update hányózacskó készülő reklámkampányát.

Érdekes egyébként, hogy a hirdetésen sehol sem tűnik fel Schobert neve, amit a képet elnézve annyira mégsem csodálok.