Fiak√©nt, emberi csecsemŇĎ m√≥dj√°ra nevelte a gazd√°ja a vil√°g egyik legh√≠resebb m√©m√°llat√°t, Darwint, a hipszterkab√°tos IKEA-majmot - hangzott el a majomper t√°rgyal√°s√°n. Yasmin Nakhouda kanadai ingatlanos √ľgyv√©d az√©rt indtott pert, mert √°ll√≠tja, csellel √≠ratt√°k vele al√° azt a pap√≠rt, amiben lemondott az im√°dott majom tulajdonjog√°r√≥l.

H√≥napok √≥ta azzal foglalkoznak az ontari√≥i parkban, ahov√° Darwin ker√ľlt, hogy a majmot sz√≠v√≥s munk√°val elidegen√≠ts√©k az emberekt√≥l √°ltal√°ban, illetve kor√°bbi gazd√°j√°t√≥l - der√ľlt ki a t√°rgyal√°son. A majom akkor lett vil√°gh√≠rŇĪ, amikor egy toront√≥i parkol√≥ban kisz√∂k√∂tt a kocsib√≥l, mik√∂zben a gazd√°ja az IKEA-ban v√°s√°rolt. Egy csom√≥an lefot√≥zt√°k, lefilmezt√©k, amint a menŇĎ cuccaiban jasszoskodik, √©s pillanatok alatt mindenki r√≥la besz√©lt. Meg fŇĎleg photoshoppolt.

Miut√°n az √°llatv√©delmi hat√≥s√°gok magukkal vitt√°k az √°llatot, az √ľgyv√©dnŇĎ odasietett, hogy visszaszerezze a gyerekek√©nt szeretett emlŇĎst, de √ļgy t√°vozott, hogy al√°√≠rt egy lemond√≥ nyilatkozatot.

Azt √°lltja, fenyeget√©s √©s f√©lrevezet√©s hat√°s√°ra tette, mert az illet√©kes hivatalnok b√ľntetŇĎelj√°r√°ssal fenyegette meg √©s azt is mondta, hogy ha nem √≠r al√°, soha az √©letben nem b√ļcs√ļzhat el a majomt√≥l. A f√©rfi a perben ezt ugyan tagadta, de k√©sŇĎbb k√©nytelen volt bevallani, hogy a nŇĎ tal√°n m√©gis annak hat√°s√°ra √≠rta al√°, hogy ŇĎ mondott neki "valamit".

Advertisement

[gazdifotó: thestar.com]