This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Undorító részletek derülnek ki az IKEA-majom-perben

Illustration for article titled Undorító részletek derülnek ki az IKEA-majom-perben

Fiaként, emberi csecsemő módjára nevelte a gazdája a világ egyik leghíresebb mémállatát, Darwint, a hipszterkabátos IKEA-majmot - hangzott el a majomper tárgyalásán. Yasmin Nakhouda kanadai ingatlanos ügyvéd azért indtott pert, mert állítja, csellel íratták vele alá azt a papírt, amiben lemondott az imádott majom tulajdonjogáról.

Advertisement

Hónapok óta azzal foglalkoznak az ontariói parkban, ahová Darwin került, hogy a majmot szívós munkával elidegenítsék az emberektól általában, illetve korábbi gazdájától - derült ki a tárgyaláson. A majom akkor lett világhírű, amikor egy torontói parkolóban kiszökött a kocsiból, miközben a gazdája az IKEA-ban vásárolt. Egy csomóan lefotózták, lefilmezték, amint a menő cuccaiban jasszoskodik, és pillanatok alatt mindenki róla beszélt. Meg főleg photoshoppolt.

Miután az állatvédelmi hatóságok magukkal vitták az állatot, az ügyvédnő odasietett, hogy visszaszerezze a gyerekeként szeretett emlőst, de úgy távozott, hogy aláírt egy lemondó nyilatkozatot.

Advertisement
Illustration for article titled Undorító részletek derülnek ki az IKEA-majom-perben

Azt álltja, fenyegetés és félrevezetés hatására tette, mert az illetékes hivatalnok büntetőeljárással fenyegette meg és azt is mondta, hogy ha nem ír alá, soha az életben nem búcsúzhat el a majomtól. A férfi a perben ezt ugyan tagadta, de később kénytelen volt bevallani, hogy a nő talán mégis annak hatására írta alá, hogy ő mondott neki "valamit".

Advertisement

[gazdifotó: thestar.com]

Share This Story

Get our newsletter