Fiaként, emberi csecsemő módjára nevelte a gazdája a világ egyik leghíresebb mémállatát, Darwint, a hipszterkabátos IKEA-majmot - hangzott el a majomper tárgyalásán. Yasmin Nakhouda kanadai ingatlanos ügyvéd azért indtott pert, mert állítja, csellel íratták vele alá azt a papírt, amiben lemondott az imádott majom tulajdonjogáról.

Hónapok óta azzal foglalkoznak az ontariói parkban, ahová Darwin került, hogy a majmot szívós munkával elidegenítsék az emberektól általában, illetve korábbi gazdájától - derült ki a tárgyaláson. A majom akkor lett világhírű, amikor egy torontói parkolóban kiszökött a kocsiból, miközben a gazdája az IKEA-ban vásárolt. Egy csomóan lefotózták, lefilmezték, amint a menő cuccaiban jasszoskodik, és pillanatok alatt mindenki róla beszélt. Meg főleg photoshoppolt.

Miután az állatvédelmi hatóságok magukkal vitták az állatot, az ügyvédnő odasietett, hogy visszaszerezze a gyerekeként szeretett emlőst, de úgy távozott, hogy aláírt egy lemondó nyilatkozatot.

Advertisement

Azt álltja, fenyegetés és félrevezetés hatására tette, mert az illetékes hivatalnok büntetőeljárással fenyegette meg és azt is mondta, hogy ha nem ír alá, soha az életben nem búcsúzhat el a majomtól. A férfi a perben ezt ugyan tagadta, de később kénytelen volt bevallani, hogy a nő talán mégis annak hatására írta alá, hogy ő mondott neki "valamit".

[gazdifotĂł: thestar.com]