A k√©tezert√≠zes √©vek leg√≠zl√©stelenebb h√ļz√°sa: a legend√°s tud√≥s sz√©p r√©gi s√≠rk√∂ve hely√©re egy √≠zl√©stelen √ļjat rakatott a k√©pviselŇĎ, aki a saj√°t nev√©t hatalmas betŇĪkkel √≠ratta ki a s√≠rra.

Ritk√°n kap el a Szomsz√©dok szereplŇĎire jellemzŇĎ mor√°lis felh√°borod√°s, de ekkora barb√°rs√°g l√°tt√°n csak h√°pogok, mint Lenke n√©ni.

A tettes Dr Kov√°cs L√°szl√≥ miskolci √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ, a KDNP-frakci√≥ f√ľggetlen tagja. √Čn tegnap d√©lut√°n √≥ta √°muldozom ezen a V√©degylet √°ltal kiposztolt k√©pen, √©s csak az√©rt nem √≠rtam r√≥la, mert hal√°l komolyan felmer√ľlt bennem, hogy Photoshop, de mostanra kider√ľlt, hogy sajnos nem az.

Dr Kov√°cs t√©nyleg a val√≥sz√≠nŇĪleg v√©dett, igen sz√©p, r√©gi, madaras Herman Ott√≥-s√≠reml√©k el√©, azt kitakarva √°ll√≠ttatott fel egy Herman Ott√≥ helyett ŇĎr√≥la megeml√©kezŇĎ, √≠zl√©stelen k√∂vet a felsŇĎh√°mori temetŇĎben. Ha m√°r belelend√ľlt, V√°s√°rhelyi Istv√°n s√≠rj√°t is kicsin√°lta, az eredeti d√≠sz√©t √°trakatva az √ļjra. Igyekszem kider√≠teni, hogy volt-e enged√©lye erre a barb√°rs√°gra, illetve hogy vissza lehetne-e csin√°lni a dolgot valahogy. Ilyen volt a h√°rom s√≠r eredeti √°llapot√°ban (fot√≥: Kov√°cs Mikl√≥s):

Advertisement

Herman Ott√≥ pr√≠ma magyar nyelven √≠r√≥ XIX. sz√°zadi ornitol√≥gus, n√©prajzos, nyelv√©sz, parlamenti k√©pviselŇĎ √©s √°ltal√°nos mindentud√≥ volt, akinek p√©ld√°ul egy rak√°s csod√°s n√©pi haln√©v √∂sszegyŇĪjt√©s√©t k√∂sz√∂nhetj√ľk mi, horg√°szok, kezdve a sug√°rkardossal, ami a garda hermanott√≥i neve. A 48-a szabads√°gharcb√≥l hazak√ľldt√©k, hogy fiatal, mert 13 √©vesen jelentkezett, de azt√°n harcolt a lengyel szabads√°g√©rt, sŇĎt a p√°rizsi Komm√ľnt is t√°mogatta. Haha, ezt mondjuk tuti nem tudta Dr Kov√°cs.