Undorító merényletet követett el Herman Ottó sírja ellen egy politikus

A kétezertízes évek legízléstelenebb húzása: a legendás tudós szép régi sírköve helyére egy ízléstelen újat rakatott a képviselő, aki a saját nevét hatalmas betűkkel íratta ki a sírra.

Ritkán kap el a Szomszédok szereplőire jellemző morális felháborodás, de ekkora barbárság láttán csak hápogok, mint Lenke néni.

Advertisement

A tettes Dr Kovács László miskolci önkormányzati képviselő, a KDNP-frakció független tagja. Én tegnap délután óta ámuldozom ezen a Védegylet által kiposztolt képen, és csak azért nem írtam róla, mert halál komolyan felmerült bennem, hogy Photoshop, de mostanra kiderült, hogy sajnos nem az.

Dr Kovács tényleg a valószínűleg védett, igen szép, régi, madaras Herman Ottó-síremlék elé, azt kitakarva állíttatott fel egy Herman Ottó helyett őróla megemlékező, ízléstelen követ a felsőhámori temetőben. Ha már belelendült, Vásárhelyi István sírját is kicsinálta, az eredeti díszét átrakatva az újra. Igyekszem kideríteni, hogy volt-e engedélye erre a barbárságra, illetve hogy vissza lehetne-e csinálni a dolgot valahogy. Ilyen volt a három sír eredeti állapotában (fotó: Kovács Miklós):

Advertisement

Herman Ottó príma magyar nyelven író XIX. századi ornitológus, néprajzos, nyelvész, parlamenti képviselő és általános mindentudó volt, akinek például egy rakás csodás népi halnév összegyűjtését köszönhetjük mi, horgászok, kezdve a sugárkardossal, ami a garda hermanottói neve. A 48-a szabadságharcból hazaküldték, hogy fiatal, mert 13 évesen jelentkezett, de aztán harcolt a lengyel szabadságért, sőt a párizsi Kommünt is támogatta. Haha, ezt mondjuk tuti nem tudta Dr Kovács.

Share This Story