Egy √∂nmag√°t CyberBerkutnak nevezŇĎ csoport v√°llalta mag√°ra annak a h√°rom NATO-weboldalnak a megt√°mad√°s√°t, amelyeket nemr√©g sorozatban terheltek t√ļl eddig ismeretlennek hitt hackerek. Az√©rt lŇĎtt√©k le az oldalakat, mert a NATO-t is felelŇĎsnek tartj√°k az ukrajnai zavarg√°sok felkavar√°s√°ban.

A hackereknek NATO k√∂zponti weboldal√°t is siker√ľlt le√°ll√≠taniuk egy idŇĎre. Azt √°ll√≠tj√°k, hogy a t√°mad√°s a "kijevi junta √°ltal felb√©relt a NATO Informatikai V√©delmi Egys√©g√©nek m√©di√°ban √©s k√∂z√∂ss√©gi oldalakon v√©gzett propagandatev√©kenys√©g√©re" volt v√°lasz. Szerint√ľk a nyugati cyber-hadvisel√©s "inform√°ci√≥kat pr√≥b√°l visszatartani az √∂nmag√°t legitim hatalomnak nevezŇĎk √°ltal elk√∂vetett bŇĪncselekm√©nyekrŇĎl".

Az elm√ļlt hetekben a barik√°dok m√°sik oldal√°n is felerŇĎs√∂dtek az informatikai jellegŇĪ t√°mad√°sok. P√©nteken az orosz eln√∂ki hivatal, a k√ľl√ľgyminiszt√©rium √©s a k√∂zponti bank oldal√°t √°ll√≠tott√°k le, b√°r a Kreml nem tudta beazonos√≠tani a t√°mad√≥kat.

[RT]