This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Újraválasztották a négyéves polgármestert

Illustration for article titled Újraválasztották a négyéves polgármestert

Bobby még csak négy éves, de már másodszorra lesz a minnesotai Dorset polgármestere. Állítása szerint a legjobb dolog az egészben a horgászás.

Advertisement

Dorset egy pici nyaralóváros az Egyesült Államok észak-keleti részén, aminek lakossága 22 és 28 fő közé tehető. A polgármester-választás minden évben a Taste of Dorset fesztivál keretében zajlik. Lakhelyétől függetlenül bárki jelöltetheti magát a fizetés nélküli pozícióra, egyedül a személyes adatokat kell megadni, majd kifizetni egy dollárt. Tavaly, az akkor még három éves Bobby - polgári nevén Robert Tufts - nyert, így idén ő húzhatta ki egy dobozból a következő polgármester nevét. A véletlenszerű választás feladatát egy szintén véletlenül kiválasztott férfire bízta a tömegből. Csodák csodája, Bobby neve szerepelt a kis lapon, így egy újabb évig övé lett a városvezetés jelképes feladata.

A választás után rögtön interjút is adott a kisfiú, amiben elmondta, hogy a polgármesteri munkájának legjobb része a horgászat. Beszélt arról, hogy boldog, hogy Dorset lakója lehet, majd megköszönte a közönségnek a támogatást. Ezután sietett, hogy megossza a hírt "barátnőjével", Sophie-val.

Advertisement

Bobby még nem jár óvodába, helyette viszont járja a kisváros utcáit, üdvözli a látogatókat, névjegykártyát osztogat, vagy éppen fagyizik. Anyukája szerint is jó munkát végez, és legalább a város is kap egy kis figyelmet.

[forrás]

Share This Story

Get our newsletter