Bobby még csak négy éves, de mår måsodszorra lesz a minnesotai Dorset polgårmestere. Állítåsa szerint a legjobb dolog az egészben a horgåszås.

Dorset egy pici nyaralĂłvĂĄros az EgyesĂŒlt Államok Ă©szak-keleti rĂ©szĂ©n, aminek lakossĂĄga 22 Ă©s 28 fƑ közĂ© tehetƑ. A polgĂĄrmester-vĂĄlasztĂĄs minden Ă©vben a Taste of Dorset fesztivĂĄl keretĂ©ben zajlik. LakhelyĂ©tƑl fĂŒggetlenĂŒl bĂĄrki jelöltetheti magĂĄt a fizetĂ©s nĂ©lkĂŒli pozĂ­ciĂłra, egyedĂŒl a szemĂ©lyes adatokat kell megadni, majd kifizetni egy dollĂĄrt. Tavaly, az akkor mĂ©g hĂĄrom Ă©ves Bobby - polgĂĄri nevĂ©n Robert Tufts - nyert, Ă­gy idĂ©n Ƒ hĂșzhatta ki egy dobozbĂłl a következƑ polgĂĄrmester nevĂ©t. A vĂ©letlenszerƱ vĂĄlasztĂĄs feladatĂĄt egy szintĂ©n vĂ©letlenĂŒl kivĂĄlasztott fĂ©rfire bĂ­zta a tömegbƑl. CsodĂĄk csodĂĄja, Bobby neve szerepelt a kis lapon, Ă­gy egy Ășjabb Ă©vig övĂ© lett a vĂĄrosvezetĂ©s jelkĂ©pes feladata.

A vĂĄlasztĂĄs utĂĄn rögtön interjĂșt is adott a kisfiĂș, amiben elmondta, hogy a polgĂĄrmesteri munkĂĄjĂĄnak legjobb rĂ©sze a horgĂĄszat. BeszĂ©lt arrĂłl, hogy boldog, hogy Dorset lakĂłja lehet, majd megköszönte a közönsĂ©gnek a tĂĄmogatĂĄst. EzutĂĄn sietett, hogy megossza a hĂ­rt "barĂĄtnƑjĂ©vel", Sophie-val.

Bobby mĂ©g nem jĂĄr ĂłvodĂĄba, helyette viszont jĂĄrja a kisvĂĄros utcĂĄit, ĂŒdvözli a lĂĄtogatĂłkat, nĂ©vjegykĂĄrtyĂĄt osztogat, vagy Ă©ppen fagyizik. AnyukĂĄja szerint is jĂł munkĂĄt vĂ©gez, Ă©s legalĂĄbb a vĂĄros is kap egy kis figyelmet.

Advertisement

[forrĂĄs]