Bobby m√©g csak n√©gy √©ves, de m√°r m√°sodszorra lesz a minnesotai Dorset polg√°rmestere. √Āll√≠t√°sa szerint a legjobb dolog az eg√©szben a horg√°sz√°s.

Dorset egy pici nyaral√≥v√°ros az Egyes√ľlt √Āllamok √©szak-keleti r√©sz√©n, aminek lakoss√°ga 22 √©s 28 fŇĎ k√∂z√© tehetŇĎ. A polg√°rmester-v√°laszt√°s minden √©vben a Taste of Dorset fesztiv√°l keret√©ben zajlik. Lakhely√©tŇĎl f√ľggetlen√ľl b√°rki jel√∂ltetheti mag√°t a fizet√©s n√©lk√ľli poz√≠ci√≥ra, egyed√ľl a szem√©lyes adatokat kell megadni, majd kifizetni egy doll√°rt. Tavaly, az akkor m√©g h√°rom √©ves Bobby - polg√°ri nev√©n Robert Tufts - nyert, √≠gy id√©n ŇĎ h√ļzhatta ki egy dobozb√≥l a k√∂vetkezŇĎ polg√°rmester nev√©t. A v√©letlenszerŇĪ v√°laszt√°s feladat√°t egy szint√©n v√©letlen√ľl kiv√°lasztott f√©rfire b√≠zta a t√∂megbŇĎl. Csod√°k csod√°ja, Bobby neve szerepelt a kis lapon, √≠gy egy √ļjabb √©vig √∂v√© lett a v√°rosvezet√©s jelk√©pes feladata.

A v√°laszt√°s ut√°n r√∂gt√∂n interj√ļt is adott a kisfi√ļ, amiben elmondta, hogy a polg√°rmesteri munk√°j√°nak legjobb r√©sze a horg√°szat. Besz√©lt arr√≥l, hogy boldog, hogy Dorset lak√≥ja lehet, majd megk√∂sz√∂nte a k√∂z√∂ns√©gnek a t√°mogat√°st. Ezut√°n sietett, hogy megossza a h√≠rt "bar√°tnŇĎj√©vel", Sophie-val.

Bobby m√©g nem j√°r √≥vod√°ba, helyette viszont j√°rja a kisv√°ros utc√°it, √ľdv√∂zli a l√°togat√≥kat, n√©vjegyk√°rty√°t osztogat, vagy √©ppen fagyizik. Anyuk√°ja szerint is j√≥ munk√°t v√©gez, √©s legal√°bb a v√°ros is kap egy kis figyelmet.

[forr√°s]