This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Újra összeállnak Tito kedvéért a jugoszlávok

Illustration for article titled Újra összeállnak Tito kedvéért a jugoszlávok

Jugoszlávia úgy látszik olyan, mint a Rolling Stones: a tagok már baromira nem bírják egymást, de ha jó a gázsi, összeállnak egy turné erejéig. Valami ilyesmit csinál ugyanis most Szlovénia, Macedónia, Bosznia, Szerbia, Horvátország és Montenegró.

Advertisement

A hat volt jugó állam vezető idegenforgalmi vállalatai ugyanis megállapodtak, hogy Tito-emléktúrákat szerveznek közösen.

"Egy olyan terméket kerestünk, amely egyedien kötődik a térségünkhöz, különösen mivel a háború óta a Balkán vesztett vonzerejéből. Tito egy celeb, és ha jól promótáljuk, igazán érdekes túrát hozhatunk össze."

Advertisement

- idézi a macedón idegenforgalmi szövetség vezetőjét a Napi Gazdaság, aki szerint "céljuk egy eladható sztori megalkotása, aminek semmi köze a politikához. "

A túra során nem csak Tito lakhelyeit, nyaralóit vennék sorra, hanem tervben van egy cserkésztárbor is "ahol a tábortűz mellett a régi forradalmi dalokat énekelnék", és ifjúsági építő brigád is, ahol a résztvevők "a közös munkával osztozhatnának az egység, a barátság, az egymás segítése és a humanizmus szocialista eszméiben."

Advertisement

Ennek fényében, lehet hogy az egész Gyurcsány-sztori (mely egyből meg is bukott), csak arra volt jó, hogy Rózsa-Flores Tito kutyájával bereklámozzák a hepajt.

Advertisement

/Fotó: wikimedia/

Share This Story

Get our newsletter