This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Újra járhat bárki focimeccsre itthon, ha ehhez van kedve

Illustration for article titled Újra járhat bárki focimeccsre itthon, ha ehhez van kedve

Az MLSZ már nem teszi kötelezővé a szurkolói kártyát, hanem a klubok hatáskörébe utalja, bevezetik-e.

Advertisement

A sokat támadott intézkedés jelentősen megnehezítette a meccsrejárást, hiszen csak a nehézkesen kiváltható kártya birtokában mehetett meccsre az ember Magyarországon.

Itt olvashatók például Szily László viszontagságai, aki egy tavaszi hétvégén úgy döntött, kiváltja a szurkolói kártyáját. Annyit elárulok, hogy nem könnyítette meg a dolgát, sőt.

Advertisement

Most viszont a szövetség lépett: a jövő idényben már nem kötelező, hanem lehetőség a szurkolói kártya, és mostantól annyi lesz a szerepe, hogy akinek van kártyája, az könnyebben jut jegyhez, és a stadionokba is gyorsabban engedik be, szemben a többiekkel, akik nehézkesebb ügyintézésre számíthatnak. Csányi Sándor MLSZ-elnök az alábbiakkal indokolta a lépést:

A javuló infrastrukturális háttér, a gazdaságilag és szakmailag megerősödött környezet, az új támogatási rendszer és a rend terén tapasztalt látványos változások arról győztek meg bennünket, hogy ebben az új helyzetben átgondolhatjuk eddigi álláspontunkat a szurkolói kártya kötelező használatáról.

Advertisement

A klubok tehát maguk dönthetnek mostantól, az MLSZ pedig a válogatott mérkőzések szervezőjeként nem teszi kötelezővé a kártyák használatát.

(via MTI)

Share This Story

Get our newsletter