Illustration for article titled Újra járhat bárki focimeccsre itthon, ha ehhez van kedve

Az MLSZ már nem teszi kötelezővé a szurkolói kártyát, hanem a klubok hatáskörébe utalja, bevezetik-e.

Advertisement

A sokat támadott intézkedés jelentősen megnehezítette a meccsrejárást, hiszen csak a nehézkesen kiváltható kártya birtokában mehetett meccsre az ember Magyarországon.

Itt olvashatók például Szily László viszontagságai, aki egy tavaszi hétvégén úgy döntött, kiváltja a szurkolói kártyáját. Annyit elárulok, hogy nem könnyítette meg a dolgát, sőt.

Advertisement

Most viszont a szövetség lépett: a jövő idényben már nem kötelező, hanem lehetőség a szurkolói kártya, és mostantól annyi lesz a szerepe, hogy akinek van kártyája, az könnyebben jut jegyhez, és a stadionokba is gyorsabban engedik be, szemben a többiekkel, akik nehézkesebb ügyintézésre számíthatnak. Csányi Sándor MLSZ-elnök az alábbiakkal indokolta a lépést:

A javuló infrastrukturális háttér, a gazdaságilag és szakmailag megerősödött környezet, az új támogatási rendszer és a rend terén tapasztalt látványos változások arról győztek meg bennünket, hogy ebben az új helyzetben átgondolhatjuk eddigi álláspontunkat a szurkolói kártya kötelező használatáról.

Advertisement

A klubok tehát maguk dönthetnek mostantól, az MLSZ pedig a válogatott mérkőzések szervezőjeként nem teszi kötelezővé a kártyák használatát.

(via MTI)

Share This Story

Get our newsletter