Tavaly okt√≥berben sug√°rzott a BBC egy dokumentumfilmet, amiben az elm√ļlt √©vtizedek legh√≠resebb √©s legf√©lelmetesebben kin√©zŇĎ angol mŇĪsorvezetŇĎj√©t, Jimmy Savile-t t√∂bb az√≥ta felnŇĎtt nŇĎ azzal v√°dolta meg, hogy kiskorukban szexu√°lisan zaklatta ŇĎket. A Scotland Yard megalapozottnak tartotta a v√°dakat √©s elind√≠tott√°k az Operation Yewtree-t (Tiszafa-hadmŇĪvelet), amivel elkezdt√©k kivizsg√°lni a Savile-hez k√∂zel √°ll√≥, befoly√°sos, √°ltal√°ban a m√©diater√ľlet√©n dolgoz√≥ √©s √°ltal√°ban pedofil bŇĪncselekm√©nyekkel, illetve nemi erŇĎszakkal v√°dolt embereket.

Eddig a hadmŇĪvelet sor√°n elkapt√°k a t√∂bbsz√∂r√∂s visszaesŇĎ Gary Glittert, Freddie Star komikust, √©s Max Clifford sajt√≥st is, az Independent pedig most √≠rta, hogy a rendŇĎrs√©g bevitt m√©g egy ismert komikus, Jim Davidsont. A dolog az√©rt vicces valamennyire, mert Davidson volt az egyik elsŇĎ, aki hangosan ki√°llt a "Jimmy Savile boszork√°nyvad√°szat" ellen, mondv√°n, hogy az eg√©sz kezd egy kicsit butus lenni.

A Scotland Yardnak az√≥ta t√∂bbsz√°z bejelent√©ssel kellett megk√ľzdenie, de annyival, hogy k√ľl√∂n kateg√≥ri√°kat kellett fel√°ll√≠taniuk, vannak a Savile-hez k√∂thetŇĎ erŇĎszakos esetek, √©s a tŇĎle f√ľggetlenek. Ez ut√≥bbiban mind olyan nevek mer√ľltek fel, akik a sz√≥rakoztat√≥iparban dolgoznak, √©s Davidsont is ide sorolt√°k.

Davidson a kilencvenes √©vektŇĎl kezdve vezett j√°t√©kmŇĪsorokat, az Independent szerint siker√ľlt t√∂bbsz√∂r is mag√°ra hergelnie a melegeket √©s a kisebbs√©geket az otromba vicceivel, r√°ad√°sul n√©gyszer elv√°lt √©s egyszer be is csŇĎd√∂lt.

K√©pzelj√ľk el, Magyarorsz√°gon ez k√∂r√ľlbel√ľl olyan lenne, mint ha egyik h√≥napr√≥l a m√°sikra elkapn√°k a Szesz√©lyes √©vszakok eg√©sz st√°bj√°t.