Illustration for article titled Újabb és újabb fordulatokat vesz a Havasi Te Pöcs Bertalan-gate

Négy fontos dolog is történt azóta, hogy a Miniszterelnök Úr sajtósa különös hangütésű közleményben utasította vissza a Magyar Nemzet inzultálós vádjait. Nézzük csak!

Advertisement
Advertisement
  • Szarvas alkotott a Tumblr-en
  • Havasi Bertalan terjedelmes miniinterjúban – tudom, hogy fogalomzavar, de hát tényleg az – mesélte el a saját verzióját, amelyet a Hír24-gyen olvashattok el
  • Kaminski Fanny, Habony Árpád egykori partnere a Facebookon védte meg Havasi Berci barátját, publikus bejegyzésben
  • A Magyar Nemzet MTI-közleményben részletezte a történteket

Ez utóbbit beemelem:

Nézzük mi történt pontosan szombat délután Tusnádfürdőn! A szabadegyetemen megtartott előadása után Orbán Viktor és kísérete elindult az EMNT-sátor irányába. A lépcső alján, oldalt állt Tóth Tibor, a Magyar Nemzet fotóriportere, mellette Haáz Sándor, a tábor szervezői által megbízott erdélyi fotós, és egy harmadik riporter. A lépcső alatti úton várakozott a miniszterelnök autója. A miniszterelnökkel együtt érkező Havasi Bertalan a Magyar Nemzetes fotóriportert a lépcsőn könyékkel gyomron ütötte, ő emiatt nekitántorodott a mellette álló erdélyi fotósnak, aki épp fényképezett volna, így a saját készülékével fejbe verte önmagát.

Tóth Tibor azt mondta Havasi Bertalannak: Ezt nem kellene csinálnod! Erre a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár visszakérdezett: Miért, akkor mi lesz? A Magyar Nemzet fotósa helyett Haáz Sándor válaszolt: Lefejellek, te pöcs! Haáz Sándor később a táborszervezők kérésére elnézést kért a miniszterelnök sajtófőnökétől.

Bár a nyilvános kommunikációban megengedhetetlen ez a hangvétel, mégis úgy gondoljuk, hogy ott és akkor az erdélyi kolléga (tehát nem a Magyar Nemzet újságírója) adekvát választ adott egy otromba viselkedésre. Ahogy Székelyföldön fogalmaznak: amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten!

Mi úgy gondoljuk, a nyilvánosságot képviselő újságírókkal szemben egy közhivatalnoknak (aki az adófizetők pénzéből kapja a fizetését) korrektnek kell lennie, a társas érintkezési normákat messzemenően betartva. A miniszterelnök védelme, a munkájukat végző újságírók tartózkodási helyének megválasztása szerintünk nem a sajtófőnök feladata. Havasi Bertalan a közelmúltban többször összetűzésbe került a magyar sajtó több munkatársával, köztük a Magyar Nemzet munkatársaival is. Agresszív viselkedése, pökhendi reakciói véleményünk szerint méltatlanok egy magyar közalkalmazotthoz. Úgy gondoljuk, egy sajtófőnöknek azt is illene tudnia, hogy a hazai országos napilapok - így a Magyar Nemzet is - az elmúlt évtizedekben nem jelentek meg vasárnap, így a hétfői volt az első lapszám, amelyben reagálhattunk egy szombat délutáni eseményre.

Advertisement

Kellemes pattogatott kukoricázást kívánok minden kedves olvasónknak!

Share This Story

Get our newsletter